Kćer Kreše Ćosića dovršava njegovu autobiografiju, Zadrani obilježavaju 20 godina od Krešine smrti

Kćer Kreše Ćosića dovršava njegovu autobiografiju, Zadrani obilježavaju 20 godina od Krešine smrti

Foto: Zvonko Kucelin

ZADRANI se ovog vikenda prisjećaju jednog od najpoznatijih sugrađana, Kreše Ćosića. 
 
Zadarski Forum (Sv. Donat) će u nedjelju 24. svibnja od 11,00 sati biti u znaku legende. Dječji košarkaški turnir okupiti će najmlađe Zadrane koji idu stopama svjetskog velikana. Izložba fotografija Krešimira Ćosića te humanitarna prodaja proizvoda po simboličnim cijenama namijenjena je svim Zadranima, ali i brojnim turistima. 
 
Podsjetimo, Krešimir Ćosić preminuo je 1995., u 47. godini života. Sportski put započeo je u Zadru da bi se nakon četiri godine uputio na sveučilište Brigham Young u Americi. Bogatu košarkašku karijeru proveo je u ljubljanskoj Olimpiji, Virtusu iz Bologne te za Zadar i Cibonu. 
 
Kćer Ana dovršava Krešinu autobiografiju
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jedan je od najtrofejnijih hrvatskih sportaša i osvajač je brojnih odličja s reprezentacijom Jugoslavije, a u povijest je ušao kao prvi ne-amerikanac na NBA draftu kada su ga 1972. godine izabrali Portland Trail Balazersi, a godinu dana kasnije i Los Angeles Lakersi. 
 
Krešimir Ćosić je za života započeo s pisanjem autobiografije koju dovršava i za objavu priprema njegova kćerka Ana Ćosić, a uskoro će na vidjelo izaći i njeni prvi detalji.
 
Na sam dan dvadesete obljetnice Krešine smrti, u ponedjeljak 25. svibnja, obitelj, prijatelji i organizatori će položiti vijence na Krešin spomenik ispred dvorane na Višnjiku koja nosi njegovo ime.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara