Kek bez pola momčadi hrabro ide u Europu: Kada smo mi to igrali na bod!?

Foto: Tea Cimas/Cropix

MATJAŽ KEK, trener Rijeke, najavio je otvaranje Europa lige protiv Vitorie iz Guimaresea gdje je Rijeka jučer otputovala.

"Svjesni smo kakav težak zadatak imamo. Vitoria je jedna vrlo goropadna ekipa, a naročito su jaki i agresivni na svom stadionu pred svojim navijačima. No mi imamo svoj cilj i svoje želje. Nismo došli ovdje samo nastupiti ili samo igrati. Ovdje smo da zastupamo Rijeku i hrvatski nogomet", rekao je slovenski stručnjak i dodao kako njegovi igrači nemaju što izgubiti. 

Samo u napadu nema problema

"U fazi smo privikavanja na ovakvu razinu nogometa. Nemamo nikakav pritisak osim onog kojeg samog sebi napravimo, sa željom da napravimo pozitivan rezultat. Europa nam je donijela novi okvir, pobjeda nad Stuttgartom obvezuje nas da nastavimo i nastupimo hrabro. Bod? Kada je to ova Rijeka igrala na bod?", povisio je glas trener Rijeke kojeg ipak muče silni izostanci.

Popis "nedostupnih" broji oko deset imena.

Kek ima namjeru postaviti čvrsti blok u sredinu (Maleš, Pokrivač i Močinić koji bi mogao dobiti prednost nad Alispahićem). Benko će biti isturena špica, a iza njega netko iz napadačke linije skratit će prostor. Samo u napadu Kek nema problema; spremni su Kramarić, Mujanović, Kvržić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Kek zna o Portugalcima?
 
"U današnje vrijeme komunikacije imamo zaista dovoljno informacija o Vitoriji. Pogledali smo ih na DVD - u i uživo. Ja mislim da znam sasvim dovoljno da im se suprotstavimo. Jer vidjeli smo njihove kvalitete, ali i slabosti."

Kek smatra kako je trenutno Vitoria jača nego što je bio Stuttgart kada ga je Rijeka izbacila.

"Što se tiče Stutgarta, to je bila jedna sasvim druga priča. Mislim da je Vitoria jača sada nego što je Stuttgart bio kad je igrao s nama."

Utakmica se igra u četvrtak u 21:05.

Hrvatske klubove u Europa ligi pratite na Indexovoj temi!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara