Kišerlovski promijenio momčad, potpisao na dvije godine za ruski Tinkoff-Saxo

Foto: Guliver image/Getty Images

NAJBOLJI hrvatski biciklist, 28-godišnji Robert Kišerlovski sljedeće će dvije godine biti član momčadi Tinkoff-Saxo, potvrdila je u subotu ruska momčad.
 
"Izuzetno sam zadovoljan što sam se priključio ekipi koja ima veliki broj vrhunskih sportaša. Volim timski rad i veselim se što ću sljedeće dvije godine provesti u ovoj momčadi. Bit ću spreman svaki put kada će veliki šampion kakav je Alberto Contador trebati moju pomoć", izjavio je Kišerlovski.
 
Kišerlovski je posljednje dvije sezone proveo u momčadi Treka, te je ove godine na "Giru d'Italia" zauzeo 10. mjesto. Time je izjednačio svoj najbolji rezultat na nekoj trotjednoj utrci, jer je i 2010. bio 10. na "Giru", tada kao vozač Liquigasa. Prošle je godine bio 15. na "Giru", te 17. na "Vuelta a Espani" tijekom koje je bio ključni pomagač Amerikancu Chrisu Horneru na putu do njegova trijumfa.
 
"Robert je dokazan vozač i odličan penjač"
 
Zadovoljni svojim najnovijim pojačanjem su i vlasnik momčadi, ruski magnat Oleg Tinkov, te sportski direktor, pobjendik "Tour de Francea" iz 1996. Bjarne Riis.
 
"Robert je dokazani vozač, te odličan penjač. Potreban nam je vozač njegovih kvaliteta u našoj momčadi i sretan sam što mu mogu poželjeti dobrodošlicu u najboljoj biciklističkoj ekipi na svijetu", objavio je Tinkov.
 
"Veselim se što ću imati Roberta u svojoj momčadi. Bit će nam važan dio momčadi na velikim trotjednim utrkama i na svim ostalim događajima na brdovitom terenu. Kada je u vrhunskoj formi, on je vozač koji može biti od krucijalne važnosti za naše lidere, a u odlučujućim trenucima može i sam ostvariti dobar rezultat. Uvjeren sam kako će u našoj momčadi još napredovati", kazao je Riis.
 
Uz najveću zvijezdu momčadi Contadora, pobjednika "Toura" iz 2007. i 2009., "Vuelte" iz 2008. i 2012., te "Gira" iz 2008., momčad Tinkoff-Saxo u svojim redovima ima i vrlo talentiranog mladog Poljaka Rafala Majku, Čeha Romana Kreuzigera, Irca Nicolasa Rochea, te Australca Michaela Rogersa, a ranije ovoga ljeta momčad je pojačao i trostruki osvajač zelene majice naijenjene za najboljeg sprintera na "Touru", Slovak Peter Sagan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara