Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Yankeesi se neće predati samo tako

Foto: AFP

>>> Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Nakon zasluženog dana odmora, serija se preselila u Detroit gdje će Tigersi i Yankeesi nastaviti nadmetanje u polufinalu doigravanje. Podsjetimo kako su Tigersi pobijedili obje utakmice u New Yorku i poveli sa 2:0 u seriji.

Današnja utakmica je "must win" za ekipu iz Bronxa jer ako izgube to će biti već 3-0 za Tigerse i iz tog ponora bi se onda teško izvukli. Glavni problem Yankeesa je taj što im glavni udarači nisu uspijeli ništa napraviti. Robinson Cano, Alex Rodriguez, Mark Teixeria, Nick Swisher i Curtis Granderson nisu gotovo ništa napravili u doigravanju od samog početka i tu je njihov glavni problem, jedino što ih spašava su dobri starteri i clutch hitovi udarača kao što su Raul Ibanez ili Ichiro Suzuki.

"Moramo izaći na teren i početi raditi više runova.Čini se kako i naši navijači nisu zadovoljni s prikazanim i imaju se pravo ljutiti, jer smo odigrali jako slabo u prve dvije utakmice kod kuće“, rekao je Alex Rodriguez koji je u najgoroj formi od svih udarača iz sastava Yankeesa.

No ako je Yankeesima do sada bilo teško, kako će im onda tek danas biti kada na mound izlazi as Detroita Justin Verlander koji je već nastupio u dvije utakmice doigravanja ove sezone i u obje uvjerljivo slavio.

Startao je u prvoj utakmici playoffa kada je u pobijedi nad Oaklandom dopustio tek jedan run kroz sedam inninga, a u odlučujućoj je utakmici također svladao Oakland, te im nije dopustio niti jedan run kroz cijelu utakmicu. U oba starta je upisao po 11 strikeouta.

U karijeri je Verlander ostvario 5-4 omjer protiv Yankeesa sa solidnom 3,74 ERA-om. Ove sezone je tri puta startao protiv ekipe iz Bronxa i upisao 1-1 omjer sa 3,38 ERA-om.

"Mi imamo povoljnu situaciju i možemo igrati puno opuštenije od njih. No moramo ovo shvatiti kao da je rezultat 0-0 i odigrati jednako dobro kao i u prve dvije utakmice. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka“, menadžer Tigersa Jim Leyland zna što očekivati u ovakvim susretima.

As Tigersa je u karijeri startao deset utakmica u doigravanjima te je ostvario 5-3 omjer uz 4,19 ERA-u. Ove sezone je kroz dvije utakmice u doigravanju dopustio samo jedan run. Zadnji puta kada se suočio sa Yankeesima upisao je čak 14 strikeouta.

Gosti danas računaju na Phila Hughesa od kojeg se danas očekuje da napravi korak ispred svih i ostavi Tigerse na minimalnom broju runova, jer već smo napomenuli kako je ovo "must win" za njegovu ekipu. Hughes će definitivno biti pod velikim pritiskom, no pokazao je u doigravanju ove sezone kako može bacati jako dobro.

Protiv Oriolesa je u četvrtfinalnoj utakmici odradio 6,2inninga u kojoj je dopustio tek jedan run uz samo četri dopuštena hita. Nije sudjelovao u odluci jer je utakmica otišla čak do dvanaestog inninga.

"Moramo se pokazati u dobrom svjetlu, ne smijemo kalkulirati, znamo što nam je činiti. Ovdje ima jako puno iskusnih igrača i gotovo smo svi mi barem jednom igrali u doigravanjima. Mislim da možemo pobijediti“, konkretan i samouvjeren je bio Hughes.

On u karijeri upisuje 5-4 omjer protiv Detroita uz 4,22 ERA-u kroz deset nastupa. Ove sezone je startao dva puta protiv njih i ostvario 1-1 omjer sa solidnom 3,38 ERA-om. Hughes je ukupno u doigravanjima sakupio 17 nastupa te se zadržao na 2-3 omjeru i 4,66 ERA-i.

Napomenimo kako su Yankeesi i službeno ostali bez svog kapetana Dereka Jetera koji je slmio gležanj, te ga neće biti do kraja sezone.

Prognoza:

Detroit – NY Yankees, tip: NY Yankees (+1,5)


Svi oni koji imalo prate MLB znaju tko je i što je Justin Verlander. Kada stane na moundu
jako je teško igrati protiv njega, jer ako on krene u dominaciju onda se možete pozdraviti sa
runovima na semaforu. To je jako dobro pokazao u utakmicima protiv Oaklanda u kojima je
ostvario dvije pobjede, ukupno dopustio samo jedan run i upisao ukupno 22 strikeouta.
No, pred njime su danas New York Yankeesi koji su ranjeni i koji će napraviti sve da se izvuku
iz ovog ponora, iz ponora gdje zaostaju dvije utakmice za Detroitom i još moraju igrati u
gostima pred jako bučnom publikom. Smatram da će oni ići u ovu utakmicu sa najviše žara
do sada i mislim da će Verlander imati iznimno težak posao da ih izbaci iz igre.
Na strani Yankeesa će biti Phil Hughes koji ima puno MLB playoff iskustva i koji je već bacao
u doigravanjima ove sezone. Susreo se sa Oriolesima kojima je dopustio samo jedan run kroz
6,2 inninga i dominirao cijeli outing, bio je jako dobar. Protiv Detroita je kroz karijeru ostvario
5-4 omjer.
Treba zaključiti da je Yankeesima ovo vjerojatno zadnji vlak, jer ako uđu u minus od tri
utakmice, teško će se moći vratiti. Odlučio sam se za kontra hendikep jer smatram da Detroit
ne može toliko naštetiti New Yorku. Za one hrabrije bih sugerirao i "dvojku" uz naravno
manji ulog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara