Kljaković-Gašpić sjajan četvrti nakon prvog dana SP-a

Foto: AFP

IVAN KLJAKOVIĆ GAŠPIĆ je odličan četvrti nakon prvog dana Svjetskog prvenstva u jedrenju u Australiji. Šime Fantela i Igor Marenić, te Tina Mihelić imali su polovičan uspjeh, jedan izvrstan i jedan slabiji plov.

Dan je na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Australiji počeo kako su prognostičari i najavili, s bonacom. No, čekanje se ipak isplatilo, oko 13 sati zapuhao je takozvani Fremantle Doctor, snage 10 do 15 čvorova, po čemu su sve klase odjedrile po dva plova. Hrvatska reprezentacija je imala dobar dan, pokazali su da im je mjesto u vrhu flote, no u Laser Radialu i 470 prvi plov nije prošao najbolje za naše jedriličare, te ih zasad drži niže u poretku.

Ivan Kljaković  Gašpić u Finnu odlično je otvorio natjecanje. S trećim i šestim ulazom nalazi se na visokom četvrtom mjestu nakon dva plova.

"Promjenjivo je bilo na moru, u prvom plovu laganiji vjetar u drugom malo jače. Dobro, treće i šesto mjesto, možda je moglo biti malo bolje, no to je tek početak regate, treba još malo posložiti kockice, još se malo uštimati, bit će sve ok", kaže Ivan Kljaković Gašpić.

Dosta nervoze bilo je na regatnom polju ženskog Laser Radiala. Regatni odbor nije dobro postavio startnu liniju, zbog čega je flota nekoliko puta prerano startala. U trećem pokušaju suci su diskvalificirali sedam kormilarki, među njima nažalost i Tinu Mihelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prvi dan i odmah šok, prvi plov sam izletjela na startu. U drugom plovu je bilo bolje, ipak sam jedrila, uspjela sam ući treća tako da mogu reći da sam zadovoljna. Brzina je u vjetar bila dobra, niz vjetar nije baš bila zadovoljavajuća, ali mogu biti zadovoljna s trećim mjestom", smatra Tina.

Nakon dva plova Mihelić  je 55.

Šime Fantela i Igor Marenić također su imali problematičan prvi plov u kojem su bili 22., dok su u drugom plovu ciljem prošli kao izvrsni drugi.

"Prvi plov smo loše odvozili. Vjetar se još razvijao i nije bilo nigdje sigurno voziti, taktički nismo vozili najbolje. Međutim, drugi smo dobro odvozili i vratili se na pravi put. Prvenstvo je tek počelo, prognoza je za danas bila loša, dan je na kraju ispao dobar", rekao je Šime Fantela.

Vodeći –  Finn: Ben Ainslie (GBR), 470 m: Lindgren/Lindgren (FIN), Laser Radial: Evi Van Acker (BEL).

Sutra su na programu dva daljnja plova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara