Komunizam prekinuo raspravu o KK Split: Vijećnici o ideologiji, opstanak Žutih neizvjestan!

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

NAKON svega sat vremena prekinuta je sjednica splitskog Gradskog vijeća na kojoj se trebalo raspraviti o stanju u KK Split te eventualnim rješenjima za klub kojeg gradonačelnik Ivo Baldasar šalje u predstečajnu nagodbu s 54 milijuna kuna obaveza.

Sjednicu je prekinuo predsjednik GV-a Boris Ćurković, i to nakon što je vrlo besplodna rasprava otklizala na ideološki teren.

Ostavite se komunizma!

Sve je zakuhao SDP-ovac Gojko Čepo. Popljuvao je HDZ-ovca Hrvoja Marušića, koji mu je onda oštro uzvratio.

"Vi ste jedan tipični komunistički demagog", sasuo je Marušić Čepi. Odmah je reagirao Ćurković.

"Ostavite se komunizma", rekao je Marušiću.

"Ja da se ostavim komunizma?!", nije sebi mogao doć' bivši vijećnik Liste Velog mista, kojeg je Čepo podsjetio kako su u crno zavili grad kreditom za "sto metara rive".

"Prekidam sjednicu na 15 minuta, dok se glave ne ohlade", objavio je Ćurković, vidjevši da se situacija otela kontroli.

Pita roda sovu...

Sjednicu je, inače, započeo pošalicom o sovi i rodi.

"Pita roda sovu, najpametniju, što da radi. Dva doma, djeca, održavanje... Pretvori se u vrapca, odgovori joj sova. Njemu ne treba puno. Odlično. Krene roda, no sjeti se da ne zna kako se pretvoriti u vrapca. Pita ona sovu, a ona joj kaže: Ja sam ti dala sistemsko rješenje, a ti me zamaraš s tehničkim sitnicama", otvorio je sjednicu Ćurković. 

Možda se nadao da se vijećnici neće zamarati sitnicama, odnosno, da će raspravljati o konkretnim problemima u klubu i njegovom opstanku, no odmah se vidjelo da od toga neće biti ništa.

Gojko Čepo prvi na braniku partije!

Čepo je danas iznimno angažiran nakon što je na posljednjoj sjednici, kada se odlučivalo o novom preustroju, šutio kao zaliven. I dalje je u Vijeću, premda ga je Baldasar imenovao drugim savjetnikom za komunalu, a ista je stvar i sa glavnim savjetnikom Dragom Davidovićem i vijećnicom Anđelkom Visković. Svi su savjetnici i vijećnici, na što je dosad već bilo prilično primjedbi. Baldasar je obećao da će im naći zamjene, no to se nije dogodilo.

Luka Podrug iz HČSP-a nastojao je konstruktivno doprinijeti raspravi pa je zatražio da se u Vijećnicu vrati gradonačelnik Baldasar, koji je brzo nakon početka sjednice zbrisao u ured kako bi ispotpisivao 500 papira. Rečeno, učinjeno. Baldasar se odmah vratio. Smatra da nije on bitan, već klub.

Podrug je zatražio da se da riječ veteranima kluba, kako bi kasnije vijećnici mogli raspravljati, no prijedlog je naišao na oštar otpor kod danas vrlo ofenzivno nastrojenog vijećnika Gojke Čepe.

"Ima poslovnik, ne treba nama Podrug govoriti kako treba raditi", naoštrio se Čepo...

Podrug: Vujčić je potrošio 11 milijuna kuna i zbrisao u Izrael

U nastavku sjednice Podrug je podsjetio na to što su SDP-ovci Baldasar i Marin Jurjević govorili prije godinu dana kada je Grad Split spašavao KK Split sa 7 milijuna kuna pomoći. Napao je bivšeg sportskog direktora Nikolu Vujčića.

"Jurjević je spominjao njegovo vrgoračko poštenje, a Baldasar je naprosto bio fasciniran što se radi u klubu. Tada smo dali novac, a gospodin je potrošio 11 milijuna kuna i zbrisao u Izrael. A po onome što nam je prezentirao u vijećnici, ispalo je da on radi volonterski, a ja vas uvjeravam da on nije imao nikakav trošak, nego samo prihod. Nas se jednostavno stalno laže. Lagalo nas se lani, a i sada nas se laže. Dosta je bilo ovoga. Vijećnici moraju biti upoznati s pravim stanjem u klubu, a Uprava mora biti odgovorna. Ne može se gradski novac davati u privatne svrhe", kazao je Podrug.

Uvjeren je da se u pozadini svih događanja u i oko KK Split krije privatan interes. Netko se želio dočepati imovine kluba, drži Podrug.

Baldasar: Neki su izvlačili novac

Gradonačelnik Baldasar otkrio je, pak, kako još uvijek nisu pohvatali konce.

"Klub, škola, akademija. Tu se nije znalo tko kome plaća. Plaćao je na kraju klub, odnosno, Grad, a neki su izvlačili novac", kazao je Baldasar.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti hoće li DORH reagirati. Baldasara su već zvali telefonom, kada je na izvlačenje novca upozorio prije mjesec i pol dana, no od tada nije dobio nikakav formalni poziv ili zahtjev da ustupi dokumentaciju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara