Konačno je uspio: Hrvatska s Golužom prvi put u finalu!

Foto: Getty Images /  Guliver image

HRVATSKI rukometaši uzet će medalju na Mediteranskim igrama. I u kombiniranom, pomlađenom sastavu niz se nastavlja. No, za Slavka Golužu ovo je poseban domet, ipak je to njegovo prvo finale otkako je preuzeo nekad najjaču reprezentaciju svijeta.

U polufinalu je izborena teška pobjeda nad Italijom 23:21 (11:11). Matulić je predvodio Hrvatsku s osam golova, Marić i Karačić dodali su po četiri, a briljirao je na golu Stevanović sa 17 obrana. U finalu naše rukometaše čeka pobjednik sudara Egipta i domaćina Turske (17 sati).

Goluža spreman za prvo zlato u izborničkoj karijeri

"Moramo biti zadovoljni sa svime što smo ovdje napravili. Moram pohvaliti igrače koji izvlače posljednje atome snage. Turnir je bio naporan i osjetio se umor kod svakog pojedinca", rekao je Goluža nakon utakmice.

"Svi su mislili da će protiv Italije biti lako, ali oni su dobra reprezentacija. Odlično smo otvorili utakmicu, ali onda smo pali. Ipak, moram reći, kad je bilo najpotrebnije stisli smo u obrani, izvukli dvije-tri kontre. Tu je bio i Stevanović koji nas je obranama vadio kada je bilo najpotrebnije, bio je izvrstan", poručio je hrvatski izbornik.

Rukometašice osvojile broncu!

Nakon debakla protiv Srbije u polufinalu, hrvatske rukometašice iskupile su se pobjedom protiv Crne Gore u borbi za treće mjesto. Hrvatska je slavila s 25:25, a najefikasnija bila je Milanović-Litre s 5 pogodaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara