Konjuh: Uzori su mi Federer i Clijsters

Foto: Damir Krajač / Cropix

U PROSINCU će napuniti 16 godina, a u teniskom svijetu već figurira kao najveći talent ovog sporta. Ana Konjuh nakon osvajanja juniorskog Australian Opena, ovog vikenda poharala je i New York, gdje je osvojila i US Open.

''Svi od mene očekuju osvajanje ovakvih turnira, ali to je za mene novi uspjeh i stvarno sam sretna. Poklopilo se i da je Borna Ćorić osvojio turnir, pa je ispao povijesni dan za hrvatski tenis'', rekla je Ana i osvrnula se na tijek turnira.

''Prvo kolo sam se mučila, ali kad je tako, onda osvajam turnire, tako da sam se tome i nadala. To se i dogodilo s tim da je u finalu bilo malo gušće nego što sam očekivala. Ali evo dala sam sve od sebe i sretna sam što sam uspjela izvući''.

Poklopilo se da je isti dan muški dio junirskog turnira osvojio Borna Ćorić.

''On je prvi osvojio, on je malo ranije završio isto u tri seta. Nisam znala sve dok i ja nisam završila meč. Bilo je zato dvostruko slavlje", ističe Konjuh.

Slijedi intenzivniji prijelaz na seniorski tenis.

''S ovim sam završila juniorsku priču i sad krećem na seniorski dio. Imam neka iskustva i turnire, ali sljedeće godine ćemo se tome posvetiti'', naglasila je Ana.

Što očekuje?

''Tu je uvijek najteži prijelaz s juniorskog na seniorski i treba se na to naviknuti. Sad sam 284. na ljestvici i nadam se da ću ovakve rezultate postizati na ovim većim turnirima'', poručila je Ana i osvrnula se na FED kup reprezentaciju.

''Zahvalila bih Ivi Majoli na pozivu, budući da sam još uvijek mlada. Stvarno je to bilo super iskustvo za mene. Imamo odličnu budućnost u Fed kupu. Tu smo Ajla, Donna, Petra i nadam se da ćemo nizati dobre rezultate u budućnosti'', rekla je Ana i otkrila svoje igračke uzore.

''Moj je Roger Federer, on je po meni kralj tenisa i sve najbolje o njemu i nadam se da se neće brzo ostaviti tenisa. U ženskom tenisu uzor mi je bila Kim Clijsters, ali se ostavila tenisa. Fascinantno je to što se, nakon što je rodila, uspješno vratila tenisu i bila u u vrhu. Ne može to svatko'', kazala je Ana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara