Kostelić: Nisam bio prestrog prema Ivici i Janici, nevjerojatno je što su sve osvojili!

Foto: Drago Sopta / Cropix

TEK je nekoliko dana prošlo od posljednje utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu, a obitelj Kostelić i dalje uživa pozornost europskih sportskih medija.

Ante Kostelić u intervjuu za slovenski "Polet" progovorio je o svojoj karijeri skijaškog trenera, radu na razvoju hrvatskog skijanja i svojim najvećim uspjesima - Ivici i Janici.

Popularni Gips komentirao je razne priče koje govore o njegovom prestrogom odnosu prema svojoj djeci od kojih je napravio najbolje skijaše svijeta.

"Optuživali su me da sam prestrog prema svojoj djeci, a zapravo sam ih odgajao u duhu, da je za uspjeh, bilo sportski ili neki drugi, potrebno naporno raditi i dati sve od sebe. Ako sam ih to uspio naučiti, napravio sam svoj dio posla. Sve ostalo je nadogradnja", rekao je Kostelić stariji.

"Skijanje je grub sport, ozljede su sastavni dio. Janica i Ivica o anatomiji znaju više nego neki liječnici, a u isto vrijeme skupili su dovoljno snage za povratak. Za to je potrebna iznimna volja i tvrdoglavost. Još uvijek mi se čini nevjerojatno što su sve osvojili", dodao je Gips.

Janica je u svojoj karijeri osvojila četiri olimpijska zlata, dva olimpijska srebra, pet svjetskih zlata u tri različite discipline, Svjetski kup osvojila je tri puta i ostvarila 30 pobjeda. Ivica je osvojio tri olimpijska srebra, svjetsko zlato u slalomu i broncu u super-G-ju, dok je u Svjetskom kupu pobijedio 24 puta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara