Kostelić kreće 20.: Nadam se da mi ovo nije zadnji nastup na Sljemenu

Kostelić kreće 20.: Nadam se da mi ovo nije zadnji nastup na Sljemenu

Foto: Hina
 
NA zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je tradicionalni ždrijeb brojeva pred utrku Svjetskog kupa za skijaše na Sljemenu. Ivica Kostelić na stazu će izaći sa startnim brojem 20 i pokušati uhvatiti krunu na jubilarnoj 10. "Snježnoj kraljici".

"Dobar rezultat ovdje donio bi mi samopouzdanje. Ulazak među 15 bi bio dobar obzirom na okolnosti. Nadam se da mi ovo nije zadnji nastup na Sljemenu", rekao je Ivica.

"Ovdje sam imao nekoliko dobrih, ali i nekoliko loših rezultata. Drago mi je što sam još uvijek ovdje.", rekao je Kostelić noć prije utrke.

"Drago mi je da još uvijek vozim na Sljemenu. Nisam znao da će utrka biti toliko dugovječna i da će toliko dugo biti na glasu kao jedna od najboljih utrka u Svjetskom kupu. Organizacija je izvrsna, navijači su fer, a natjecatelji dolaze i odlaze zadovoljni. Za nas je ova utrka poseban događaj jer se sljemenski huk pamti. Tu se publika čuje cijelo vrijeme dok se spuštate niz stazu. Ulazak među prvih 15 bi me rezultatski zadovoljio i to bi mi pomoglo da promijenim trend ove sezone", kaže Kostelić.

Hircher kreće prvi

Marcel Hircher kreće prvi, a iza njega Mario Matt.

"Ovu sezonu nisam dobro započeo i prve tri slalomske utrke nisam završio. Nadam se da ću na Sljemenu trend promijeniti i ostvariti dobar rezultat", najavio je Matt.

Treći sa starta sutra kreće Šveđanin Mattias Hargin. "Brojevi na ovako dobro pripremljenoj stazi nisu važni. Uvjeti će biti gotovo isti za sve i neće biti velike razlike", kaže Hargin. Iza Šveđanina na stazu će izaći Nijemac Fritz Dopfer. "Još nisam ostvario visoko mjesto na slalomu u Zagrebu. Upoznat sam sa stazom, dva puta sam već skijao ovdje i vidjet ćemo što nas sutra čeka", rekao je Dopfer.

Norvežanin Henrik Kristoffersen kreće sa starta peti. "Uvjeti su na stazi savršeni, koliko čujem. Vjerujem da će tako biti i sutra i zato se nadam dobrom rezultatu", ističe Kristoffersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Felix Neureuther nosit će sutra broj 6, a Talijan Patrick Thaler krenut će u utrku kao sedmi.

Uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića muški slalom vozit će i domaći dečki Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega.

Filip Zubčić, koji je zablistao posljednjih tjedana u veleslalomu, kreće sa startnim brojem 57.

"Ovo je moj drugi nastup na Sljemenu i nadam se dvjema dobrim vožnjama. Startni brojevi neće imati puno utjecaja jer je staza ledena i svima će nam biti isto", kaže Zubčić.

Prva vožnja je u 15.05 sati, dok je druga vožnja u 18.10 sati.

 

STARTNA LISTA

 1. Marcel Hirscher (Aut)
 2. Mario Matt (Aut)
 3. Mattias Harging (Šve)
 4. Fritz Dopfer (Njem)
 5. Henrik Kristoffersen (Nor)
 6. Felix Neureuther (Njem)
 7. Patrick Thaler (Ita)
 8. Stefano Gross (Ita)
 9. Andre Myhrer (Šve)
10. Markus Larsson (Šve)
11. Aleksander Korošilov (Rus)
12. Jean-Baptiste Grange (Fra)
13. Jens Byggmark (Šve)
14. Alexis Pinturault (Fra)
15. Axel Baeck (Šve)
20. IVICA KOSTELIĆ (HRV)
57. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
65. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)
69. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)
73. ISTOK RODEŠ (HRV)
80. ELIAS KOLEGA (HRV)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara