Kostelić razočarao u Bormiju

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJBOLJI hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 24. mjesto u slalomu Svjetskog kupa voženom u Bormiju u ponedjeljak, a za pobjednikom, Nijemcem Felixom Neureutherom zaostao je 2.65 sekundi.

Kostelić je nakon prve vožnje bio 10., ali je na samom startu druge vožnje napravio veliku pogrešku koja je uvelike utjecala i na ostatak njegova drugog nastupa, te je stoga ostvario i slab rezultat.

Drugo mjesto u Bormiju zauzeo je Austrijanac Marcel Hirscher, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, sa 36 stotinki slabijim vremenom od Neureuthera, dok je treći Talijan Manfred Moelgg sa 65 stotinki za pobjednika.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nije završio prvu vožnju slaloma na Sveta tri kralja, koji se prvotno trebao održati na Sljemenu, ali je prebačen u Bormio zbog nedostatka snijega i visokih temperatura.

Vodeći u redoslijedu slalomaša za Svjetski kup je Austrijanac Mario Matt sa 200 bodova, drugi je Hirscher sa 180, a treći Šveđanin Mattias Hargin sa 170. Kostelić je sada 14. slalomaš svijeta sa 61 bodom.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 630 bodova, drugi je Hirscher sa 515, a treći Amerikanac Ted Ligety ima 333. Kostelić je 38. sa 106 bodova.

Sljedeća postaja Svjetskog kupa za skijaše je švicarski Adelboden gdje će se u subotu i nedjelju voziti veleslalom i slalom.

> Južino, hvala ti što si zaustavila neukusni i bezobrazno rastrošni pir malograđana na Sljemenu!

> Kome će pripasti milijuni namijenjeni "Snježnoj kraljici"?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara