Kostelić u ozbiljnom problemu: Koljeno je uništeno, ali neću odustati!

Foto: Cropix

KOLJENO je osjetio još uoči subotnjeg slaloma. Ništa čudno, tako je svaki dan kad Ivica Kostelić odlazi na "posao". Utrku je završio na 16. mjestu, a s obzirom na njegovo stanje, glagol "razočarati" možda i nije bio najprikladniji. Ivica je riskirao i sutra u veleslalomu (16. mjesto) , ali u Val Gardeni neće. Propustit će utrku spusta. umjesto treninga ide na injekciju.

Naviknut je. Kada s lani pomirio s činjenicom da mu je koljeno "uzelo" mali globus, a više puta i šansu da ostane u utrci za velikim, proći će i ovo.

"Imam veliki problem - desno koljeno! Stanje se pogoršalo nakon dolaska u Europu", priznaje Ivica.

"Koljeno je zapravo u prilično ozbiljnom stanju i gubi na funkcionalnosti. Trenutno je ono na 70 posto od zdravoga koljena! Mislim da problem nije hrskavica već meniskus. Donijeli smo teške odluke, propustit ćemo spust u Val Gardeni, a možda i još nešto"

Staza je odviše grbava, to svakako ne bi bil dobro za koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim voziti super G  u Val Gardeni, veleslalom u Alta Badiji i slalom u Madonni di Campiglio. Na žalost, puno se toga oko koljena događa iza kulisa. Bavimo se koljenom i utrkujemo. ne radimo ništa drugo u životu, ako ne računamo spavanje i prehranu. Fizioterapeut Pršo čini čuda, bez njega sigurno ne bih mogao ni voziti u Val d'Isereu... "

Nije dobro, ali Ivica je naučio živjeti u tom režimu.

"Situacija nije sjajna, moje koljeno uništeno je od silnih operacija, ali borit ću se do kraja"

Vraća se Grange

Kalvariju s koljenom prošao je i Jean Baptiste Grange, sjajni francuski slalomaš, koljeno je operirao u ožujku, a u srijedu će skijati na utrci Europskog kupa u Oberringenu, u sjeveroistočnoj Italiji. Povratak u Svjetski kup, ovaj skijaš koji ima osam slalomskih pobjeda i mali globus, planira 18. prosinca u Madonni di Campiglio. Grangeov trening-partner i pobjednik slaloma u Val d'Isereu, Alexis Pinturault, propustit će  super G u Val gardeni kako bi se što bolje spremio za veleslalom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara