Kovač ga čekao do zadnjeg trenutka, Šuker najavio: U Brazilu igramo za Joea!

Foto: Guliver Images/Getty Images

"NEMAMO komentara", bila je prva reakcija koja nam je stigla s adrese Hrvatskog nogometnog saveza na temu definitivnog izostanka Josipa Šimunića sa Svjetskog prvenstva u Brazilu. Joe je zbog skandiranja zloglasnog pokliča "za dom, spremni" dobio kaznu od 10 utakmica suspenzije, što za njega ujedno znači i igračka mirovina. Ipak, predsjednik Saveza Davor Šuker dao je svoje viđenje situacije.

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi Fife, Uefe i HNS-a po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka slijedi takvu politiku. Međutim, to neće promijeniti status koji je zaslužio sa 105 nastupa za Hrvatsku. Josip je dao važan doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će na Svjetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega", rekao je Šuker.

HNS je u cijeloj ovoj priči išao linijom manjeg otpora. Nisu kaznili Šimunića nakon spornog događaja, nego su tu čast prepustili FIFA-i, a opet nisu ga ni branili zbog, kako smo već pisali, Šukerove međunarodne karijere. Vrlo nezgodna situacija za predsjednika HNS-a, koji je jednom zgodom pozirao na grobu ustaškog zločinca Ante Pavelića.

Kovač u srijedu o Šimuniću i popisu

Do Nike Kovača nismo mogli doći, ali poznato je kako se izbornik kloni ovakvih situacija. Uostalom i sam je nekoliko puta rekao da on kao izbornik ne mora imati komentar na sve. U startu je postavio pravila ponašanja i distancirao se.

No, Kovač je do posljednjeg trenutka čuvao mjesto nekadašnjem suigraču Šimuniću: "Ako bude oslobođen, Joe ide s nama u Brazil. On je dio ove ekipe", rekao je nedavno.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak napomenuo nam je kako će se Kovač oko svega očitovati u srijedu, 14. svibnja, kada će objaviti širi popis kandidata koji konkuriraju za mjesto u Brazilu.

> Potvrđena suspenzija: Zbog povika "Za dom" Šimunić ne ide na Svjetsko prvenstvo!

> Pročitajte presudu Šimuniću: "Nedvojbeno je koristio ustaški pozdrav"

> Šimunićev odvjetnik: Nije pobijedila pravda nego snaga FIFA-e

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara