Kraj je došao tako brzo! Ivano Balić najavio oproštaj i poručio: "Nisam vam ja za trenera"

Kraj je došao tako brzo! Ivano Balić najavio oproštaj i poručio: "Nisam vam ja za trenera"

Foto: Index, Wetzlar 

DIVA, inovator, genije neslomljivog i teškog karaktera... Nijemci su krenuli s patetikom, a imaju i razlog: na njihovom tlu, u dresu Wetzlara, oprašta se jedan od največih rukometaša svijeta. Ivano Balić 5. lipnja odigrat će posljednju utakmicu i zbog velikog zanimanja medija održao je jučer press konferenciju.

U sezoni na odlasku Balić je igrao fantastičan rukomet. Gdje god da je igrao, ostavio je jak osobni pečat. Rukomet je uvijek igrao po svom. Zato će u njemu ostati podalje od klupe. Namjerava preuzeti mjesto koordinatora hrvatskog rukometa, trenerski posao, tvrdi nije za njega. 

No, još nije kraj. Još jedna utakmica. 

"Ne vidim sebe kao superzvijezdu. Radim svoj posao i pokušavam biti dobar prema svim ljudima", rekao je Balić.

Kakav je osjećaj čekati posljednju utakmicu karijere?

"Kraj je došao tako brzo. Još uvijek osjećam da mogu sat vremena trčati gore-dolje, ali moram prihvatiti da to više nije realno. Vrijeme je za kraj. Moja leđa su bolje, i nadam se da me neće izdati u posljednjoj utakmici. Drago mi je da se mogu osvrnuti na uspješnu karijeru i što me je zdravlje poslužilo", rekao je Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrnuo se u par riječi na svoju blistavu karijeru, posebno u hrvatskoj reprezentaciji. Na klasičnu molbu da odabere najbolje trenutke, odgovorio je:

"Doživjeli smo sjajne godine u hrvatskoj reprezentaciji. Za mene je posebna bila 2003. i Svjetsko prvenstvo u Portugalu, jer smo osvojili prvu veliku titulu. Ali, nikada se čovjek ne smije zadovoljiti s titulom, uvijek treba tražiti više".

Vidi li sebe jednog dana kao rukometnog trenera?

"Ne, to nije za mene. Svaki dan treba brinuti za 16, 17 igrača, ne samo o taktici, nego i psihološkoj strani. Nisam za trenera, definitivno".

Dodao je kako će se rado sjećati dana u Bundesligi i njemačkih navijača: "Uvijek sam igrao za momčadi koje se bore za titulu, ovdje sam se borio za ostanak. Bilo je to posebno iskustvo. Bilo mi je zadovoljstvo igrati ovdje".

KAZALI SU O BALIĆU:

Vladimir Petković: "Donio je rukometu nešto vječno, on je najbolji igrač kojeg je ovaj sport imao. Umjetnik svjetske klase"

Stefan Kretzschmar: Igrao sam s njim u paru, on je feenomen, onaj oko kojeg se sve vrti. Mi Nijemci nismo ga voljeli zato što tako dobro igra, ali kao osobu ga obožavamo. On je impresivan čovjek"

Domagoj Duvnjak: "Ruke su mi se tresle kada smo se upoznali u reprezentaciji. No, on me brzo uzeo pod svoje. Igrač koji uvijek može napraviti nešto posebno, nešto što drugi ne mogu, ali prije svega on je veliki prijatelj i sjajna ličnost" 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara