Krajan nakon ispadanja iz Svjetske skupine Davis Cupa poručio: "Brzo ćemo se vratiti"

Foto: Goran Sebelic/Cropix

PREOKRET posljednjeg dana se ipak nije dogodio i hrvatski tenisači iduće godine neće igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Iz Umaga kao pobjednik kvalifikacijskog susreta odlazi Velika Britanija.

Britanska reprezentacija tako je osvojila presudan bod i iduće će godine igrati u elitnom rangu, u kojem je nije bilo od 2008. godine. Posljednji put Velika Britanija upravo preko Hrvatske (2007. u Wimbledonu) izborila plasman u Svjetsku skupinu. S druge strane, ovo će biti prvi put od 2008. da će se Hrvatska u Davis kupu natjecati u euroafričkoj zoni Prve skupine.

"Ždrijeb nas definitivno nije pomazio i to se sada i potvrdilo", rekao je po završetku susreta izbornik Željko Krajan, ali u poručio.

"Nemam za čime previše žaliti. Dečki su bili dobri, dali su svoj maksimum, dobro su igrali, ali nismo imali neke veće šanse. I ta situacija da nismo imali Marina u ekipi sigurno da nam je bila otežavajuća okolnost. S druge strane, ima i pozitivnih stvari, ja bih rekao da smo 'otkrili' Bornu, koji može igrati. Svi smo znali da je u juniorskom tenisu jedan od najboljih na svijetu, ali mislim da je sada potvrdio da se jako brzo razvija i da druge godine, ako me situacija prisili, da ga mogu staviti dalje u singlu. I igranje Mate Pavića prvi put u parovima, mislim da će mu za drugi put biti samo još lakše i on se jako brzo razvija u tim parovima. Mislim da ima i pozitivnih stvari koje smo dobili kroz ovaj vikend", istaknuo je Krajan.

Hrvatsku sada čeka nastup u Prvoj skupini, no tek će krajem listopada saznati sva imena potencijalnih suparnika, jer tek trebaju biti odigrani preostali susreti za ostanak u tom rangu (Rusija - Južna Afrika te Danska - poraženi iz susreta Slovačka - Švedska).

U Prvoj skupini uz Hrvatsku će igrati Ukrajina, Austrija, Poljska, Izrae, Latvija i Portugal. Hrvatska će sigurno biti nositelj i dobre su šanse da će biti slobodna u 1. kolu u veljači, što znači da bi se u natjecanje uključila tek u travnju. Drugim riječima, kako ističu iz Hrvatskog teniskog saveza, za ulazak u nove kvalifikacije za Svjetsku skupinu trebala bi joj samo jedna pobjeda. Izvlačenje će vjerojatno biti 28. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajan otkriva svoje prognoze možemo li se nadati skorom povratku Hrvatske u Svjetsku skupinu.

"S tim sastavom na koji mogu računati i s Marinom, s Bornom, koji se jako brzo razvija, mislim da, s kim god da igramo, koga god da nam sada ždrijeb dodijeli, da ćemo biti favoriti. Mislim da neće puno potrajati da se opet vratimo u Svjetsku skupinu", zaključio je Krajan.

Rezultati, Hrvatska - Velika Britanija 1-4:

Ćorić - Murray 3:6, 0:6, 3:6,
Dodig - Evans 6:3, 6:2, 6:3,
Dodig, Pavić - Fleming, Murray 3:6, 2:6, 7:6 (6), 1:6,
Dodig - Murray 4:6, 2:6, 4:6,
Pavić - Evans 4:6, 6:7 (4).

Više o meču Hrvatske i Velike Britanije na temi Davis Cup:


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara