Kramarić produžio ugovor s Rijekom!

Foto: Hina

KAKO doznajemo, Uprava HNK Rijeke danas je produžila ugovore do 2017. godine sa Ivanom Vargićem, Ivanom Tomečakom, Markom Leškovićem, Matejom Mitrovićem, Anasom Sharbinijem, Zoranom Kvržićem, Vedranom Jugovićem i Andrejom Kramarićem.
 
Naravno, najviše odzvanja ime ovog posljednjeg, posebice ako uzmemo u obzir silna velika imena koja se u posljednje vrijeme spominju kao budući klubovi najboljeg strijelca i igrača hrvatske lige.
 
Rijeka aktivirala klauzulu za još dvije godine, ali Krama najvjerojatnije odlazi već u siječnju
 
Ipak, bez obzira što je Andrej produžio vjernost Rijeci, odnosno, što je Rijeka iskoristila mogućnost produženja već postojećeg ugovora na dodatnih dvije godine (da nije, na ljeto bi Andrej bio slobodan igrač, što bi značilo da može otići bez odštete), teško je vjerovati da će Kramarić dočekati sljedeću sezonu na Kantridi. 
 
Dakle, premda je Kramarić produžio ugovor, već na zimu se očekuje njegov odlazak čim se na Kvarneru pojavi dobar i bogat prosac, čija bi ponuda zadovoljila i Rijeku, koja čeka milijune eura, i obitelj Kramarić, kojoj je najbitnije da Andrej nađe klub u kojem će igrati, a ne sjediti na klupi. 
 
Kramarić je mogao otići za samo dva milijuna eura
 
Jer, obitelj Kramarić je odavno već, posebice na valu euforije koja se podigla oko najboljeg igrača Rijeke u posljednje vrijeme, mogla aktivirati klauzulu koju je Andrej imao u svojem ugovoru.
 
Ista je glasila da igrač može napustiti Rijeku u bilo kojem trenutku ako se za njega isplati odšteta od dva milijuna eura. Naravno, na temelju igara koje je Andrej pružao ove sezone, mogao je u bilo kojem trenutku otići, jer taj novac je sitniš naspram onoga koji se očekuje sada, no Andreju nije bilo u interesu aktivirati tu klauzulu.
 
U prvom redu sportska ambicija i želja da zaigra u pravom klubu, ali zasigurno i odanost klubu, koji ga je fantastično prigrlio nakon bijega iz ''zagrljaja'' Zdravka Mamića, utjecali su što je Krama i dalje idol Armade, usprkos činjenici da ga želi pola Europe.
 
Dakle, aktivacija sporne klauzule nije nikome bila u interesu, ni obitelji Kramarić, posebice ne Rijeci, i Andrej je i dalje igrač kluba s Kantride. No, samo je pitanje do kada.
 
Odmah nakon što je jučer dobio nagradu za najboljeg igrača HNL-a, Andrej Kramarić dao je znakovitu izjavu novinarima. Na pitanje napušta li Rijeku, Kramarić je kazao kako možda odlazi, a možda i ne, ali i potom sa smiješkom dodao: "Svima je jasno kamo ova priča vodi. To je put o kojem sanja svaki mladi hrvatski nogometaš."

Iza Kramarića je polusezona snova. U prvenstvu je vodeći strijelac sa 21 golom, u kvalifikacijama Europske lige i natjecanju po skupinama dodao je sedam golova, dok je u dresu hrvatske vrste zabio dva gola.

Volio bi u Primeru, drag mu je i Juve, no tko može odoljeti "argumentima" Romana Abramoviča?

"Iza mene je zaista sjajan prvi dio sezone. Najljepše dane u karijeri proveo sam u Rijeci. Želio bih se zahvaliti svima u klubu, suigračima, trenerima, te navijačima što su mi pružili pozitivnu energiju," rekao je 23-godišnji Zagrepčanin te je rekao da ako već može birati gdje bi nastavio karijeru, da bi to onda bila Španjolska:

"Volio bih igrati u Primeri jer mi španjolski nogomet po stilu igre najviše odgovara. No, spominju se i ponude iz Italije i Engleske. Ispred mene je teška odluka. Imao sam nekoliko neprospavanih noći, no još moram razmisliti. Jedino što želim je jamstvo da ću igrati, da ću biti starter u novoj momčadi. Bez njega nema ni potpisa," samouvjeren je bio napadač Rijeke.

Iako se u posljednje vrijeme najviše pričalo u interesu Juventusa, koji i kapitalom, ali i ugledom može zadovoljiti ambicije obitelji Kramarić (ali i Rijeke), čini se da je po zadnjim informacijama poprilično ozbiljno zagrizao i Jose Mourinho. Nije tajna da Chelsea već neko vrijeme prati Kramarića, a predstavnici Bluesa navodno su stupili u kontakt s agentima hrvatskog napadača s kojima su započeli pregovore. 

Premda Kramarić želi u Španjolsku, iako mu ni Seria A ni Juventus nisu mrski, dojma smo da će ovaj gordijski čvor najprije razriješiti Roman Abramovič, ako je Mourinho iole zainteresiran za uslugama hrvatskog reprezentativca. Njegov džep je ipak najdublji, a ta je činjenica u ovakvim situacijama uglavnom presudna. Uostalom, je li se rodio gazda koji je Joseu ikad odbio ijednu želju?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara