Ljepotica od milijardu eura: Pogledajte stadion na kojem će Roma igrati 2016. godine

Foto: Screenshot; Roma

VLASNICI Rome predstavili su u srijedu prijedlog za novi stadion vrijedan milijardu eura čija bi izgradnja trebala biti gotova 2016.

Stadion koji će biti smješten u Tor di Valle, jugozapadno od Rima, imat će 52.500 mjesta, a kapacitet će moći biti povećan i na 60.000 mjesta te će stajati 300 milijuna eura, izjavio je predsjednik Rome James Pallotta. Nadodajmo kako se prošle godine u talijanskim medijima pojavila ideja da se novi stadion zove "Totti Arena", prema legendarnom kapetanu kluba Francescu Tottiju.

Zajedno s potrebnom infrastrukturom izgradnja stadiona će stajati do milijardu eura, dodao je.

"Odmah smo rekli da nećemo tražiti ni "lipe" od Rima ili od Italije", nastavio je Pallotta, istaknuvši kako će klub osigurati sve potrebne financije.

Ocjenjujući da je sadašnji stadion na kojem Roma igra, stadion Olimpico kojeg dijeli s Lazijem, "dao svoje" dodao je da će novi stadion ponuditi niz mogućnosti za organiziranje koncerata i drugih zabavnih događaja te tako omogućiti klubu dodatne prihode.

"Taj će kampus biti aktivan sedam dana u tjednu s ponudom trgovina, restorana, zabave, sporta i primat će Rimljane i druge goste iz cijelog svijeta 365 dana godišnje", naglasio je.

Osim toga, novost je i ta da će gledatelji biti udaljeni samo nekoliko metara od terena za razliku od stadiona Olimpico gdje atletska staza dijeli navijače od nogometaša.

Roma je do sada osvajala naslov talijanskog prvaka tri puta, bila je finalist Europskog kupa 1984., a talijanski Kup je osvojila devet puta.

Video pogledajte

ovdje

.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara