Ljubičić poseban gost u Umagu: "Nadam se da će konačno slaviti hrvatski tenisač"

Ljubičić poseban gost u Umagu: "Nadam se da će konačno slaviti hrvatski tenisač"

Foto: AFP

MARIN ČILIĆ spreman je za 23. ATP Vegeta Croatia Open u Umagu i vjeruje da je nakon 22 godine napokon došlo vrijeme da pobjednički pokal ponovno pripadne domaćem igraču, iako je konkurencija ove godine jača no ikada. Čilić stiže u Umag na valu optimizma zbog sjajnih igara na nekoliko turnira, posebno u Queen's Clubu, koji je i osvojio.

Visoku reputaciju umaškog turnira potvrđuje i talijanski tenisač Fabio Fognini, koji je za talijanski Tennis magazin progovorio o svojim iskustvima. ATP Umag već je postao nezaobilazan termin u kalendaru, jer je atmosfera u Umagu predivna, a ima i puno talijanskih navijača, što Fogniniju mnogo znači kad je na igralištu.

"Lokacija je prelijepa, s pogledom na more i restoranom koji gleda na lagunu", kaže talijanski tenisač i dodaje da je bio vrlo zadovoljan i hotelom u kojem je bio smješten, kao i osobljem koje je uvijek na raspolaganju. "Osim toga, niste prisiljeni biti uvijek u hotelu ili klubu, jer na udaljenosti od samo pet minuta vožnje ima izvrsnih i mirnih restorana", zaključuje Fognini u svom osvrtu na umaški turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz Marina Čilića, u Umag dolaze i Ivo Karlović te Ivan Dodig. Naslov će braniti aktualni pobjednik, Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, trenutačno 21. tenisač svijeta, koji je upravo u Umagu lani osvojio svoj prvi ATP turnir. Vraća se i pobjednik iz 2008. godine, trenutačno 16. tenisač svijeta, Španjolac Fernando Verdasco, kao i njegov sunarodnjak, pobjednik iz 2010. godine i jedan od miljenika umaške publike, Juan Carlos Ferrero, koji će šesti put nastupiti u Umagu.

U Umagu će kao poseban gost turnira biti i jedan od najboljih hrvatskih tenisača u povijesti Ivan Ljubičić, koji je ove godine okončao karijeru.

"Cijelu svoju tenisku karijeru dolazio sam u Umag i to dovoljno govori koliko mi je ovaj turnir važan i drag, uvijek mi je u Umagu bilo jako ugodno. Nadam se da će ove godine netko od naših igrača uspjeti osvojiti turnir. Međutim, i sad kad sam okončao karijeru zadovoljstvo mi je odazvati se pozivu organizatora, jer se u Umagu osjećam kao kod kuće. Drago mi je da Hrvatska ima turnir tako visoke razine, jer to potiče razvoj tenisa", istaknuo je Ljubičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara