Lokomotiva i Rijeka igraju 19. prosinca, Istra i Dinamo tek sljedeće godine

Lokomotiva i Rijeka igraju 19. prosinca, Istra i Dinamo tek sljedeće godine

Foto: HINA

JOSIP BREZNI, povjerenik za HNL, odlučio je da će Lokomotiva i Rijeka utakmicu 17. kola igrati 19. prosinca, a Istra i Dinamo tek 6. veljače sljedeće godine.

"Propozicijama natjecanja određeno je da se takve utakmice igraju u prvom mogućem slobodnom terminu što je, kad je u pitanju utakmica Lokomotiva-Rijeka, zbog obveza HNK Rijeke u prvenstvu i u natjecanju UEFA Europske lige, srijeda 18. prosinca. Na prijedlog klubova, donijeta je odluka da se ista odigra u četvrtak 19. prosinca i to s početkom u 18 sati radi izravnog TV prijenosa na programu Arenasporta na MAXtv.

Za drugu odgođenu utakmicu Istra 1961-Dinamo, zbog obveza GNK Dinamo u prvenstvu, UEFA Europskoj ligi i Hrvatskom nogometnom kupu, prvi mogući slobodan termin mogao bi biti tek subota 21. prosinac čime se posebno igračima NK Istra 1961, ali i GNK Dinamo, skraćuje neophodan odmor nakon sezone budući da vrlo brzo moraju početi pripreme za nastavak natjecanja koji je zakazan za 08. veljače 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je, uz suglasnost oba kluba, Povjerenik za natjecanje donio odluku da se utakmica odigra neposredno po povratku GNK Dinama sa priprema u inozemstvu u terminu 06. veljače 2014. godine koji ničim ne ugrožava propisima predviđen redoslijed odigravanja odgođenih utakmica jer će se utakmica odigrati prije redovitog 21. kola.

Satnica početka te utakmice odrediti će se naknadno u dogovoru s TV partnerom Lige.

Utakmica 16. kola između HNK Rijeka i NK Hrvatski Dragovoljac, koja je bila prekinuta zbog nestanka električne energije, igra se prema ranije zakazanom terminu u srijedu 04. prosinca u 20 sati", stoji u priopćenju HNL-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara