Lothar Matthäus uzbunio Srbiju: "Vodio sam namještenu utakmicu Partizana"

Foto: Guliver Image/Getty Images; Matthäus je Partizan preuzeo u zimskoj pauzi u sezoni 2002/2003. Zadržao se nešto dulje od godinu dana, a rastanak je bio buran. Odazvao se pozivu na klupu Mađarske prije nego mu je istekao ugovor s Beograđanima. Srbi su ga pokušali zadržati čak i postocima od prodaje igrača, a na kraju je Nijemac odveo Partizan na sud zbog dugovanja.

NJEMAČKI nogometni stručnjak Lothar Matthäus digao je Srbiju na noge objavom svoje nove knjige u kojoj je opisao kako je na klupi Partizana vodio namještenu utakmicu.

Srpski tabloid "Alo" piše kako se gotovo sigurno radi o utakmici Rad - Partizan 1:0 iz 2003. godine, jer jedina odgovara opisu u njegovoj priči.

Nijemac tvrdi kako mu je nakon poraza jedan igrač priznao da su "crno-beli" pustili utakmicu kako bi vratili uslugu posrnulom Radu, koji im je pustio koju godinu ranije kada je Partizanu trebalo za naslov prvaka.

"Trener golmana rekao mi je da su kladionice stopirale klađenje na tu utakmicu dva sata prije početka. Ljudi su nešto namirisali. Kad sam ušao u svlačionicu, većina igrača se već otuširala i krenula kući. Jednog od njih, kojmu sam vjerovao, zadržao sam u svlačionici. Kad su ostali izašli, upitao sam ga: možeš li mi objasniti što se danas stvarno dogodilo. On mi je objasnio kako su nam prije dvije godine, kad smo s njima igrali, trebali bodovi da postanemo prvaci", piše Matthäus.

"Njima ta utakmica nije bila važna, pa su ju pustili. Sad se nalaze pred ispadanjem iz lige, pa su im bodovi potrebni. Revanširali smo im se i na poklon uzvratili poklonom", navodno mu je rekao igrač Partizana.

Kapetan Partizana: Glupost koja diže tiražu

Brzo su reagirali nekadašnji igrači Partizana, koji su igrali spornu utakmicu.

"Nikada mi nitko nije rekao za neku utakmicu da je namještena, da ju moramo pustiti ili da će ju nama pustiti. Sjećam se priče jednog našeg igrača (Boban Dmitrović, op.a.) i namještanja. Ali u Partizanu nam nitko nije govorio kako da igramo", rekao je bivši igrač "crno-belih" Ivica Iliev dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Te utakmice, niti drugih s Radom, se ne sjećam".

Kapetan Partizana Saša Ilić rekao je:

"To su gluposti. Primio se stare priče, to je ubacio u knjigu samo zbog tiraže. Ta utakmica za nas nije imala značaj jer smo već imali titulu, pa je moguće da su neki igrači igrali ispod razine. Ali nitko od nas nije namjestio utakmicu", prenosi "Blic".

Bivši direktor Partizana Nenad Bjeković za "Večernje novosti" je rekao: "Ne znam zašto je toliko šutio i nikada nije ništa rekao o tome. Nije mi jasan, zašto priča takve stvari... Puno je utakmica koje dobiješ sretno ili slučajno, a njemu je baš ta s Radom zapela za oko".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara