Mamić: Počinje privatizacija Dinama, želim da ga kupe navijači

Mamić: Počinje privatizacija Dinama, želim da ga kupe navijači

Foto: Index

"SKUPŠTINA kluba u veljači potvrditi će i objasniti privatizaciju Dinama." otkrio je Zdravko Mamić.

Kao ključne razloge za privatizaciju Mamić je u intervjuu Sportskim novostima istaknuo: rasterećenje od priča o privatnom interesu, kroničan nedostatak kapitala i rigorozno provođenje financijskog fair playa.

"Dinamo kao udruga građana ne smije u sljedeće tri godine iskazati veći gubitak od pet milijuna eura. S obzirom da osim transfera praktički nemamo drugih prihoda, postoji opasnost gubitka licence za europska natjecanja.

2015. bit će kritična, jer smo iznimno mnogo uložili prošle, gotovo ništa nismo prihodovali, rate od transfera ne stižu na vrijeme. Ako je klub dioničko društvo, onda može tri godine biti tri put po 15 milijuna eura u minusu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko će biti vlasnik Dinama, Mamić je odgovorio kako to zna "jedino Svevišnji", ali i da bi želio da to postanu navijači: "Privatizacija će ići u četiri, a možda i u pet krugova po Zakonu o sportu."

Ako privatizacija ne uspije, Dinamo će i dalje funkcionirati kao udruga građana, rekao je Mamić, koji nije odgovorio hoće li uložiti svoj kapital u privatizaciji Dinama, ali da će ostati vezan uz nogomet, iako već dugo razmišlja kako da se izvuče od operativnog rada u Dinamu.

"Tjelesno i zdravstveno sam preopterećen, sve mi je teže i teže. Doći će sigurno da redefiniranja mog djelovanja u nogometu i Dinamu. Više sve ovo nema nikakvog smisla za mene i moju obitelj."

Ipak, poznato je kako je Mamić do sada više desetaka puta poručivao da odlazi iz Dinama, ali je uvijek ostajao.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara