Mamić je dobio upravo klub kakav je želio

Mamić je dobio upravo klub kakav je želio

Foto: Index 

"ZAŠTO dolazite ovdje? Nikad ništa ne pitate, a uvijek poslije nešto pišete. Trebalo bi vam uzeti dozvolu za rad"

Tim je riječima Zdravko Mamić zaključio jutrošnje druženje s novinarima u Maksimiru, zaboravivši da je novinarima Indexa tu dozvolu već oduzeo.

Po običaju, nije to bila press konferencija, jer poznato je da se na presicama postavljaju pitanja i daju odgovori. Kada je u pitanju Zdravko Mamić, nema prostora ni za jedno, ni za drugo. 

Mamić je eutanazirao pravo na vlastito mišljenje svojih zaposlenika, dok je rijetke novinare koji se usude postavljati pitanja iz kluba potjerao.

Indexu je tako početkom tekuće sezone narušeno pravo na rad, kretanje i slobodno izvješavanje, jer osim što nam brane pristup javnim press konferencijama te našem radnom mjestu, novinari Indexa provjeravani su i kada žele kupiti ulaznicu za utakmicu na gradskom stadionu. 

Mamića treba podsjetiti i na to, da na postavljena pitanja Indexu nikada nije htio odgovoriti. Unatoč obećanju, doslovno je pobjegao nakon presice na kojoj smo mu postavili desetke pitanja o poslovanju kluba te iznijeli i upite Dinamovih navijača. Rekao je da će na njih odgovoriti kasnije, ali Index odgovore i danas čeka.

Izvršni dopredsjednik Dinama danas se i sam zgrozio nad onim što je napravio. Nakon monologa "o specijalnom ratu koji se vodi protiv Dinama", naišao je na muk i prostoriju punu nezainteresiranih novinarskih pogleda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nevjerici je ustvrdio da ga više nitko ne zove niti na televiziju, dok se prostor daje spodobama koje mu pišu da umukne, misleći pri tom na novinara Indexa.

Mamiću jako nedostaju pitanja, ali samo ona koja mu odgovaraju. To nam je dokazao i time da već tjednima ne želi odgovoriti niti na upozorenje Indexovih pravnika da krši zakon uskraćujući nam pristup stadionu. I tu također leži odgovor na njegovo današnje, licemjerno pitanje šutljivim novinarima.

Treba ipak reći da je Dinamov predsjednik dijelom u pravu, jer koji je uistinu smisao dolaska novinara na press konferenciju ako u njoj ne sudjeluje? No, Mamić ne smije zaboraviti da je dobio upravo ono što je htio, kako u klubu, tako i na press konferencijama; sterilnu atmosferu, strahovladu i jednoumlje.

>>> Mamiću, zašto si pobjegao? Ovo su pitanja na koja je obećao odgovoriti 

>>> Istina boli: Index potjeran iz Mamićevog Dinama! 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara