Mamić o navijačima: Nadam se da Milanović i Jovanović neće stati samo na riječima

Mamić o navijačima: Nadam se da Milanović i Jovanović neće stati samo na riječima

Foto: Drago Sopta / Cropix

ZDRAVKO MAMIĆ iskoristio je negativnu atmosferu koja je zavladala u javnosti zbog navijačkih incidenata na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, HNS je kažnjen zbog navijačkih ispada tijekom utakmica s Irskom i Italijom, a očekuje i kaznu za baklje, fašističke parole i loše ponašanje igrača (žuti kartoni) na utakmici sa Španjolskom.

Hrvatski navijači na samom početku Eura sukobili su se s domaćim poljskim huliganima koji su napadali gostujuće skupine, ali sukob je prerasao u tučnjavu s policijom. Kasnije su Hrvati optuženi i za rasizam.

Takvo ponašanje navijača osudili su redom hrvatski reprezentativci, izbornik Bilić, a na kraju i premijer Zoran Milanović.

Najnoviji ispad navodno se dogodio u Sloveniji gdje su, prema pisanju Dinamove službene stranice, navijači vrijeđali Dinamove igrače tijekom pripremnih utakmica, a onda su ušli u klupski autobus i verbalno napali nekoliko igrača. Mamić sada proziva premijera i traži reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što reći, a što nije već 100 puta rečeno? Strašno je to što se dogodilo i naravno da se radi o vrlo neugodnom iskustvu za sve igrače, članove stručnog stožera i ljude iz kluba koji su bili tamo", rekao je Mamić, koji tada nije bio s ekipom:

"Ne shvaćam silne uvrede kao napad na mene osobno jer takva klima među huliganima traje već 10-20 godina; oni su jednostavno protiv svega".

"Nisam čarobnjak da bih mogao sa sigurnošću reći što će se u budućnosti dogoditi, ali mogu reći kako se iskreno nadam da ono što su premijer Milanović i ministar Jovanović rekli prije nekoliko dana odnosno nakon huliganskih ispada u Poljskoj neće ostati samo mrtvo slovo na papiru", zaključio je Dinamov izvršni predsjednik.

Na kraju prošle sezone domaćeg prvenstva Mamić i vodstvo HNS-a pokrenuli su raspravu o zabrani gostovanja navijača na utakmicama koje Savez i policija označe kao visokorizične. Obzirom da je sezona bila pri kraju, dogovoreno je da se razgovori o tome nastave pred početak sljedeće. Nema sumnje da će posljednji navijački ispadi biti Mamićev glavni argument u pokušaju da se riješi onih koji mu konstantno prazne blagajnu kluba i Saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara