Mamić prozvao Indexovog novinara, a ostalima poručio: Zašto dolazite ovdje kada ništa ne pitate?!

Mamić prozvao Indexovog novinara, a ostalima poručio: Zašto dolazite ovdje kada ništa ne pitate?!

Foto: HINA

HRVATSKA reprezentacija večeras na Islandu igra prvu utakmicu dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali to nije spriječilo Zdravka Mamića da sazove izvanrednu press konferenciju.

> Ovo je dokument koji potvrđuje: Dinamo je nelegalan klub! Hoće li raspisati nove izbore?

Izvršni predsjednik Dinama održao je monolog o reviziji gradskog kontrolnog ureda koji je potvrdio da je Dinamova Uprava nelegalna!

"Dvije godine se pisalo o sportskoj inspekciji, gangsterima, lopovima i isušivanju močvare. Oni su sada došli u klub i ovdje je rješenje koje je Dinamo dobio, ovdje je potpis sportske inspektorice koja je vršila nadzor i tu piše sljedeće: Naređuje se Dinamu da statutom kluba propiše načine obavještavanja javnosti o funkcioniranju kluba. Mi smo to i dosad radili. Poreznici su ovdje bili 200 puta u zadnje dvije godine i uvijek je sve bilo čisto", rekao je Mamić i nastavio:

"Dinamovu skupštinu čini 98 ljudi, svi imaju čist dosje, niti jedna osoba nema osuđujuću presudu i nema zabranu rada u sportu. Jedino je gospodin Boris Vidić uvjetno osuđen na 11 mjeseci, ali za uvjetne presude ne postoji zabrana rada u sportu."

"Dužni smo otkloniti pogreške u 60 dana"

"Sazvat ćemo skupštinu, ove članke izmijeniti koje moramo i bit će sve ok. Imamo 60 dana da to napravimo i prestanemo postojati kao udruga građana jer tako propisuje novi zakon. Mi smo sve te stvari o kojima ja govorim dužni otkloniti."

"Ne razmišljamo o raspisivanju Skupštine jer radimo demokratski, nitko to od nas ni ne traži. Pa zar ja da udovoljavam svaki put kad vi imate neku željicu? Ovaj Statut su radili najveći profesori s Pravnog fakulteta. Gdje je tu problem? Profesori koji drže katedru za tu vrstu prava."

"Vodi se specijalni rat godinama protiv Dinama, nema prljavštine kojom se takvi neće poslužiti kako bi napakostili Dinamu. Nažalost, uspijevaju jer nemamo normalne uvjete za rad.

"Osam godina smo prvi..."

"Pitaju me na ulici: Zašto provodim represiju na stadionu, zašto tjerate ono malo navijača? A onda sam ja razgovarao sa svojim ljudima u klubu i oni su mi rekli da je to sve izmišljeno, da je to sve parada. Pišu: Dinamova uprava je nelegalna! A od toga nema ništa, to je nemoguće!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni predsjednik "Modrih" ponovno je izvukao jokera i uhvatio se rezultatskih uspjeha... 

"Osam godina zaredom smo prvaci, igramo u Ligi prvaka i Ligi Europe. Preko 13 milijuna eura smo uložili u stadion, u gradsku imovinu. Punimo gradski proračun s najmanje 25 milijuna kuna, a svakim danom smo sve nesretniji i nesretniji. Pa tko je tu lud? Pa tko je tu lud??? Kako da mi stvaramo? Da sam ja bio predsjednik u Jugoslaviji, Dinamo bi bio prvak 30 godina zaredom!"

"Vaučeri su vladina ideja, a ne Mamićeva"

"Imamo ovaj primjer s navijačima gdje Vlada donese odluku o suzbijanju nasilja na tribinama, Vlada! Pa to je sramota kako vi pišete o tome, nisu to mjere Dinama, Hajduka, Rijeke, direktora tih klubova ili Zdravka Mamića. To je donijela Vlada ove zemlje. Nismo mi izmislili ni osobne karte, ni vaučere, ni zabrane, ni spiskove. Mi smo jadni i dužni provoditi zakone."

"Nemojmo biti nepošteni! Bad Blue Boysi su vjerni svom klubu i svom Dinamu, čak i oni koji se ne slažu sa mnom. BBB koji su 1986. formirali tu grupu i koji su uvijek bili uz Dinamo, ne mogu se oni nositi s ovom šačicom huligana i tući se po ulicama s njima. Ova mala skupina ljudi, ma vi ne možete vjerovati koliko je ta skupina mala."

"Kad god vas matiram, vi nemate pitanja"

Mamić je razočaran što ga novinari više ne zovu u tv emisije.

"Ne zovete me u emisije jer vas uvijek pobijem. Zovete spodobu (op.a. misleći na Indexovog novinara Zvonka Alača) koji meni piše da umuknem. On meni da govori da ja umuknem!? Pa to ni roditelji svojoj djeci ne govore! E njega zovete i njega se ne sramite! I takve spodobe iskaču iz pašteta", rekao je Mamić okupljenim novinarima, a zatim poručio:

"Zašto dolazite? Ajde objasnite mi zašto ste ovdje ako me ništa ne pitate? Svaku put kad matiram vas i vaše urednike, vi nemate pitanja. Sramota je što pišete! Kad usporedim vaše i Dinamove rezultate, onda bi vama trebalo oduzeti dozvolu za rad. Vi dobivate otkaze, a ja nikada nikome nisam dao otkaz!"

One koji su ga pitali, protjerao je iz Maksimira...

"Ja sam tvorac Lige 10 i svega dobrog u hrvatskom nogometu"

"Lijepo je što pozitivno pišete o našim konkurentima. Samo se u pozitivnoj atmosferi može ići naprijed. Pa ja sam tvorac Lige 10. Prije deset godina sam vam dijelio materijale o Ligi 10. Sve što je dobro u hrvatskom nogometu ja sam inicijator", rekao je Mamić zaključivši pressicu koja je za njegove standarde trajala kratko, samo 45 minuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara