Marca: Halilović je vođa nove Barcelone

Screenshot: Marca

REAL je 80-ih imao trofejnu generaciju (pet naslova prvaka, dva Kupa Uefa) predvođenu petorkom domaćih igrača, proizvoda vlastite omladinske škole, La Fabrice, koje su prema nadimku golgetera Emilia Butraguena – Buitre (strvinar, lešinar), najistaknutijeg od njih, zvali Quinta del Buitre („Lešinarova petorka“). Nadimak je to koji je u španjolskoj nogometnoj terminologiji prerastao u snažan i često citiran simbol agresivnog, borbenog i nepobjedivog Reala.

Danas na scenu stupa nova generacija, ali igrača Barcelone, koje prvoj momčadi priključuje novi trener Luis Enrique, a španjolski novinari već ih zovu „Quinta del Halilović“, iako njihov predvodnik nije proizvod La Masije, nego Dinamove omladinske škole. Također, nema ih pet, nego osam, ali shvaćate poantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledna Marca ističe kako je njihov predvodnik „Alen Halilović, doveden iz zagrebačkog Dinama, veznjak koji je kvalitetom oduševio sve već u prvoj utakmici protiv Recreativa.“

Osim njega, hvale braniče - Patrica (debitirao za prvu momčad kod Tate Martina), polivalentnog Edgara, Gvinejca koji igra za mladu portugalsku reprezentaciju, te Grimalda, koji je za prvu momčad zaigrao sa samo 15 godina.

U vezi idealnog para Haliloviću vide u defenzivnom veznjaku Samperu, „koji već ima ponude iz Premiershipa“, dok su napadačke uzdanice „briljantni“ Munir, „pokretljivi i ubojiti“ Sandro i Adama Traore, koji je već igrao za prvu momčad u Ligi prvaka, a odlikuju ga „brzina i probojnost“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara