Marković i Srebrić na klupi za svjedoke: Platini stiže u Hrvatsku na početak suđenja UEFA-i

Marković i Srebrić na klupi za svjedoke: Platini stiže u Hrvatsku na početak suđenja UEFA-i

Foto: Ronald Goršić / Cropix

U DARUVARU danas počinje suđenje UEFA-i. Bruno Marić tužio je krovnu europsku nogometnu organizaciju još prošle godine nakon što se njegovo ime povezalo s namještanjem utakmica u HNL-u.

Bilo je to u jeku skandala kada je Rusanovu posjetio UEFA-in istražitelj Robin Bokšić koji je došao istražiti sumnjivu utakmicu finala Hrvatskog kupa 2009. godine. Marić je sudio utakmicu, isključio Hajduku dva igrača i "poklonio" penal Dinamu koji je lako ostvario pobjedu i uzeo trofej. Bokšić je tada navodno istraživao i ulogu braće Mamić u režiji utakmice no njegov posao je završio kada je sam Zdravko Mamić režirao svoju poznatu predstavu u Maksimiru na kojoj su crikvenički dostavljač pizze i hotelijer optužili Bokšića za prljave radnje i povezanost s kladioničarskom mafijom.

Srebrić i Marković pozvani kao svjedoci

Bruno Marić tužio je UEFA-u zbog nastale štete i povrede svog ugleda zbog kojeg do danas pod još većim stresom sudi utakmice HNL-a. Njegovo izuzeće već su više puta tražili iz Hajduka, čak i za juniorske utakmice. Od UEFA-e traži milijun eura.

Tijekom procesa očekuju se svjedočenja nekadašnjih čelnika HNS-a Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića, a moguć je i dolazak Robina Bokšića, koji se, ako je vjerovati pisanju turskih medija, i dalje bavi istraživanjem nogometnih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini stiže u Zagreb, ali neće na Maksimir?

Michel Platini upravo na dan početka suđenja organizaciji kojoj je na čelu, stiže u Zagreb na proslavu stogodišnjice Hrvatskog nogometnog saveza. S nasljednikom Vlatka Markovića Davorom Šukerom imat će tako o mnogočemu razgovarati, a na svečanost dolaze i predstavnici iz Srbije koji će s Platinijem i predsjednikom FIFA-e Blatterom razgovarati o kaznama zbog navijačkih incidenata. Platini je nedavno upozorio Hrvatsku i Srbiju na drastične kazne uoči međusobnog susreta na Maksimiru u ožujku.

Platini je dobio i poziv zagrebačkog Dinama da prisustvuje utakmici Lige prvaka protiv kijevskog imenjaka, koja se u utorak navečer igra na Maksimiru, no teško će ga na oronuli stadion primamiti najmanje atraktivna utakmica kola i cijele skupine elitnog natjecanja.

Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj medijima se obratio priopćenjem kojeg prenosimo u cjelosti.

"U svojstvu punomoćnika gospodina Brune Marića, slobodan sam Vas izvijestiti kako će sutra, dana 4. prosinca 2012. godine u 9,00 sati biti održano ročište u parničnom postupku pred Općinskim sudom u Daruvaru, u kojem je moja stranka tužila UEFA-u za iznos od 7.500.000,00 kuna na ime naknade štete, pretrpljene postupanjem djelatnika UEFA-e Robina Bokšića.

Na ročištu će biti saslušani kao svjedoci Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti i Zorislav Srebrić, dok je u odnosu na svjedoka Petera Limachera (bivšeg šefa disciplinske komisije UEFA-e) predloženo sudu da službenim putem zatraži podatak o njegovoj adresi u Švicarskoj. Očekujemo u daljnjem nastavku postupka i saslušanje Vlatka Markovića, kao svjedoka.

Na spis je također dostavljena i opsežna dokumentacija iz koje zorno proizlazi kakovu je štetu Bruno Marić trpio postupanjem UEFA-e i njezinih djelatnika, te očekujem kako će već nakon ovog ročišta stvari biti puno jasnije u pogledu osnovanosti tužbenog zahtjeva. S obzirom na navedeno, kao i na činjenicu da se radi o specifičnom postupku u kojem je tužena moćna međunarodna organizacija, a da je cilj gospodina Marića javnost i transparentnost suđenja u ovom postupku, pozivam Vas da medijski popratite predmetno ročište.
"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara