Medić jači i od Mamića: Predsjednik Zagreba sjeda na klupu

Foto: nkzagreb.hr

NOGOMETAŠI Zagreba odličnim izdanjima na proljeće izborili su osvajanjem Druge lige povratak u Prvu ligu nakon jedne godine izbivanja, ali u njoj ih neće voditi trener koji ih je doveo do drugoligaškog vrha.

Vjekoslav Lokica je, naime, napustio klubu Pjesnika zbog razilaženja u mišljenjima s predsjednikom Medićem, kojem nije prvi put da je svojim zahtjevima došao u nesuglasice sa prvim trenerom Kluba, tko god on bio.
 
Stoga se kao najlogičnije rješenje nametnuo silazak Dražen Medića iz predsjedničkog ureda na trenersku klupu, što se krajem ove sezone po isteku ugovora Lokice i obistinilo.
 
Medić će tako postati apsolutni vladar Zagreba, uz sjedinjavanje svih bitnih funkcija, što za rukom nije pošlo ni Zdravku Mamiću u Dinamu, a u objavi na službenim stranicama NK Zagreba ovaj potez je objašnjen sljedećim riječima:
 
"Dogodio se prijateljski stisak ruku između njega i predsjednika kluba Dražena Medića, kao i izmjena uzajamnih riječi zahvale na međusobnoj suradnji,  koja je u biti i bila ključ uspješnih, lepršavih, uvjerljivih Zagrebovih igara. Pitanje je, naime bi li bez stalne i budne Medićeve nazočnosti uz momčad, kao i njegovih vrlo vidovitih zapažanja, prosudbi i odluka, već u ovom ciklusu bio ostvaren cilj povratka u Prvu ligu obzirom da je riječ o  vrlo mladoj momčadi, u prosjeku ispod 22 godine. 
 
No, nije si Medić izvjesne ovlasti u odnosu na momčad dodijelio iz hira, nego ponajprije iz sasvim pragmatičnih razloga. U NK Zagreb je već devet godina, od prvih je dana nazočan gotovo svakom treningu, pratio je rad brojnih trenera i entuzijastički, iz godine u godinu slagao si je određene postulate za koje vjeruje da ih je dužno poštivati želi li se nešto napraviti kako treba."
 
Bilo da je riječ o hiru ili čistoj pragmatici, bit će zanimljivo pratiti kako će se Medić sa svojom trenerskom vizijom snaći u nadolazećoj prvoligaškoj sezoni i koga će okriviti za eventualne loše rezultate.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara