Medveščak izjednačio negativan rekord: Poražen i u moskovskom predgrađu


Prva gostujuća turneja Medveščaka je gotova, a školovanje za završilo u Podmoskovlju. Atlant je nanio sedmi uzastopni poraz (3:2 nakon produžetka) hrvatskom prvaku koji jednostavno ne može cijelu utakmicu odigrati na vrhunskoj razini. Točnije, ne mogu svi dijelovi momčadi odigrati bez kiksa, a u KHL-u, pogreške u igri se jako skupo plaćaju, piše u analizi utakmice KHL.hr.
 
"Medvjedi" su konačno popravili disciplinu u igri, nema više nepotrebnih "glupih" isključenja koja su dosad skupo koštale hokejaše iz Zagreba. Doduše, opet je bilo pogrešnih dodavanja u vlastitoj trećini i nepotrebno 'prodanih' pakova poput Montradorovog s igračem više u vlastitoj zoni, ali Mark Dekanich je te kikseve u prve dvije trećine popravio. Odgovornost i držanje vlastitog sustava igre primarni je zadatak 'medvjeda' i samo tako mogu doći do rezultata ili točnije sami si dati šansu za bod(ove).

Zagrepčani nemaju dovoljno kvalitete da im napadači rješavaju utakmice tj. da uvijek mogu zabiti više nego što mogu primiti.
 
No, u posljednjih 20 došlo je do manjeg iskakanja iz sustava, a i Dekanich se nije iskazao kod odbijanaca. Mogao je i on bolje odbiti udarce na gol, a ovako je dao šanse Rusima. Kada u obzir uzmemo da bekovi (Montador i Letang) su kod oba odbijena paka "plivali", dođemo do dva gola za Atlant.  Izgubljeni pak u neutralnoj trećini donio je akciju domaćina, gdje je Sanguinetti imao sve vrijeme ovog svijeta da pospremi pak u praznu mrežu. Kod drugog gola Rusa, Letang nije palicom stigao čekirati svog igrača.

Srećom, Medveščak nije odustajao. Za 1:1 su odigrali školsku akciju od palice do palice, Kane i Bjorkstrand su izbacili obranu Atlanta i dodali samom Perkovichu koji je lagano pospremio pak u mrežu. Novo izjednačenje je stiglo s 6 igrača na ledu, Foster je opalio sa plave, a Carle i društvo ispred gola su ugurali pak u mrežu, a usput i odnijeli gol i vratara ruske momčadi. 
 
U produžetku su novi grešku platili porazom. Linglet je izgubio pak na ulasku u napadačku trećinu, Artjukin otišao u akciju "dva na dva", prošao pokraj Švarnyja kao da ga nema i podario Medveščaku sedmi uzastopni poraz.  U novijoj povijesti, to je izjednačenje rekorda Medveščaka u debitantskoj Ebel sezoni, kada je Enio Sacilotto vodio Medveščak i uskoro dobio otkaz. Sada to nema smisla, bila bi ludost otpustiti Frencha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara