Michael Jordan prvi milijarder među sportašima

Michael Jordan prvi milijarder među sportašima

Foto: Guliver Images/Getty Images

LEGENDARNI američki košarkaš Michael Jordan postao je prvi milijarder među sportašima, te ukupno 1,741. najbogatija osoba na svijetu, objavio je magazine Forbes.

Najveći razlog Jordanova ulaska u društvo milijardera je porast tržišne vrijednosti Charlotte Hornetsa čiji je Jordan vlasnik. Vrijednost kluba je porasla sa 410 na 700 milijuna dolara. Zanimljivo, Jordan je kupio klub 2010. za 275 milijuna dolara. Jordan je u prošloj godini 90 milija dolara zaradio i od ugovora kojeg ima s američkim proizvođačem sportske opreme Nike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Forbesa najbogatiji čovjek na svijetu je osnivač Microsofta Bill Gates čije je bogatstvo procijenjeno na 79,2 milijarde dolara. Meksički telekomunikacijski mogul Carlos Slim Helu je na drugom mjestu s bogatstvom od 77,1 milijarde dolara, a treći je legendarni američki investitor Warren Buffet s imovinom od 72,7 milijarde dolara. Osnivač španjolskog modnog lanca Zare Amancio Ortega je četvrti (64,5), a TOP pet zatvara osnivač Oraclea Larry Ellison (54,3). Prva žena na Forbesovoj ljestvici bogatih je Christy Walton, udovica Johna Waltona i jedna od nasljednica trgovačkog carstva Wal-Mart na osmom mjestu (41,7).

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara