Mihajlović napušta Srbiju i preuzima Sampdoriju: "Tužan sam, možda se i vratim"

Mihajlović napušta Srbiju i preuzima Sampdoriju: "Tužan sam, možda se i vratim"

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZBORNIK nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović potvrdio je da više neće biti na čelu nacionalnog tima jer je prihvatio ponudu za vođenje talijanskog prvoligaša Sampdorije.

"Odlučio sam napustiti reprezentaciju Srbije. Tužan sam zbog toga", rekao je Mihajlović nakon revijalne utakmice Srbije i novinarske selekcije u Užicu, koju je nacionalni tim dobio 2:0.

Mihajlović je tako potvrdio višednevna nagađanja domaćeg i talijanskog tiska da će sjesti na klupu Sampdorije.

Mihajlovićev odlazak iz reprezentacije nije iznenađenje za srbijansku sportsku javnost jer se reprezentacija pod njegovim vodstvom nije uspjela izboriti sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novac nije imao nikakvu ulogu u mojoj odluci da napustim reprezentaciju Srbije i prihvatim ponudu Sampdorije. Poziv Sampdorije nije nimalo utjecao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno dogodio. Odluci o odlasku pridonijela je i činjenica da mi čelnici Nogometnog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i Zoran Laković nisu mogli jamčiti da će nastaviti obnašati te dužnosti“, rekao je Mihajlović, istaknuvši kako posebno zbog igrača žali što napušta klupu 'orlova'.

"Jako mi je žao jer sam proveo lijepih 18 mjeseci kao izbornik, oformio sa novu generaciju igrača, a onda i momčad zajedničkim radom tih momaka koji su u početku bili nepoznati i nepriznati. Dokazali su radom da su prepoznatljivi i svjetskom nogometu", ocijenio je on.

"Možda se vratim na klupu Srbije u budućnosti. Želim vam svima puno sreće", poručio je na kraju Mihajlović, izbjegavši odgovarati na pitanja novinara.

Mihajlović je preuzeo reprezentaciju Srbije u svibnju 2012. godine i ugovor s FSS mu istječe 1. studenog, a unatoč velikim očekivanjima, nije uspio odvesti 'orlove' u Brazil na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Reprezentacija Srbije zauzela je treće mjesto u grupi iza Belgije i Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara