Ministre Jovanoviću, već ste na godišnjem? Mamić u Madridu prodaje Modrića!

Ministre Jovanoviću, već ste na godišnjem? Mamić u Madridu prodaje Modrića!

Foto: Marca

MARIO MAMIĆ malo je "zamrznuo menadžersku licencu", pa je malo "neće nikada zamrznuti, jer to nema veze sa mnom niti s demokracijom", mijenja diskurz izvršni predsjednik Dinama, ovisno o "situaciji na terenu". No, dok ministar Željko Jovanović najavljuje izmjene Zakona o sportu koje bi trebale spriječiti Mamića i slične u menadžerskoj trgovini, Zdravkov sin Mario, piše ugledna Marca, u Madridu je dogovarao transfer Luke Modrića u Real!

"Mamić u Modrićevom transferu - dokaz sramotne neučinkovitosti hrvatske borbe protiv korupcije"

Mario Mamić, jedan od zastupnika Luke Modrića razgovarao je s agentom Reala i zaključci su pozitivni, navodi Marca u jednom od niza tekstova o pregovorima Tottenhama s Madridom.

Cijenom se ide u nebesa - do nerealnih 50 milijuna eura koliko Levy traži, a konkurentski As jutros je objavio potencijalni paket koji uključuje Nurija Sahina i realnijih 25 milijuna eura. Zdravko Mamić javno je, još početkom lipnja, iz Poznanja nakon pobjede nad Irskom, euforično poručio: Sada je jasno zašto Luka Modrić ide u najjači klub u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real zna da neće jeftino proći, ali će dobiti prototip igrača kakav Mourinho želi - graditelja igre koji je versatilan i može igrati polušpicu u sredini, ili na krilu - objašnjava Marca karakteristike Mamićevog kapitalca. Inače, vijesti o Luki Modriću, njegovom vapaju da igra u Ligi prvaka i zahuktalim pregovorima, najčitanije su na internetskom izdanju Marce, ispred vijesti o polufinalu Eura između Španjolske i Portugala.

Nema dugo da je Mamić ponovo naglasio da je žrtvovao karijeru svog sina, makar se može reći da zakon nije kršio menadžer Mario, već izvršni predsjednik Zdravko.

Sabor o izmjenama zakona tek nakon kolektivnog godišnjeg

Ministar Jovanović nedavno je objavio prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sportu, no Vlada će ga u saborsku proceduru uputiti vjerojatno tek u rujnu, kada bi s radom trebala početi i sportska inspekcija. 29.lipnja posljednji je dan rasprave aktualne saborske sjednice, a nakon toga slijedi kolektivni godišnji.

Novim bi se Zakonom trebao definirati položaj menadžera u sportu, ali i osoba sa sklopljenim građanskim ugovorima o ulaganju u fizičke osobe u sustavu sporta, u zamjenu za dio budućih prihoda. Ugovore s igračima neće smjeti imati ni oni koji u bliskom rodbinskom odnosu imaju menadžera ili nekoga tko ima sklopljen ugovor s igračem na spomenuti način.

Ono što je ključna odreba ove problematike jest navod prijedloga Zakona da u upravama i klubovima saveza više neće moći sjediti menadžeri, svi oni koji imaju ugovore sa sportašima u posljednje tri godine, a isto će vrijediti i za njihovu rodbinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara