Močinić skoro pao sa stolice: Želio sam samo upoznati Modrića, a sada idem u Brazil!

Foto: Hina 

IVAN MOČINIĆ uz Sammira je najveći dobitnik priprema za Brazil. Veznjak Rijeke ulovio je mjesto u avionu za Salvador uslijed ozljede Milana Badelja, ali i nakon odlične sezone u HNL-u i Europa ligi. Niku Kovača zadovoljio je i tijekom priprema u Austriji i koliko god izbornik tvrdi da je odluka o konačnom popisu bila teška, čini nam se da nije bilo tako.

"Mjesecima ga pratimo, a na pripremama je bio odličan", objasnio je Kovač svoj odabir. 

Riječanin rođen 1993. godine, prvu je profi sezonu odradio 2011/12. Tri godine kasnije, ide na Mundial. Do sada je igrao za U19 reprezentaciju, na Euru je upisao tri nastupa. Zanimljivo, Močinić je pripreme s Rijekom započeo kao pričuva, 20. igrač na Kekovom popisu. No, stvari su krenule brzo, Rijeka je također imala problema s ozljedama igrača i Močinić tu prigodu nije propustio. 

"Nakon što mi je izbornik Kovač rekao da sam među 23 igrača za Brazil, nisam mogao ništa reći. Ma, još me nije prošao šok nakon poziva na pripreme, među 30 igrača, a sinoć sam skoro pao sa stolice. Bila mi je želja samo da upoznam Luku Modrića, svog idola, a sada idem na SP. Eto, konačno ću popričati i s Lukom, praktički još nismo stigli. Kako se stvari razvijaju, još bi mogao i zaigrati u Brazilu, više me ništa ne čudi, ha-ha...", presretan je nakon utakmice u Osijeku bio Močinić.

Protiv Malija nije igrao zbog lakše ozljede, no bit će prilike, Kovač na njega ozbiljno računa. 

"Ja računam na to da uz ovakve suigrače u reprezentaciju mogu samo napredovati. Jednostavno sam presretan, kao malo dijete", dodao je. 

>>> OPŠIRNIJE IZ OSIJEKA:

> Mandžukić: Imamo mi još puno toga za raditi u Brazilu!

> Marko Babić: Neće Pranjić sam zatvoriti Hulka, obrana mora biti harmonična 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara