"Mogli smo kupovati suce, umjesto da plaćamo obveze!" Medić za Index objasnio zašto Zagreb mora ostati u prvoj ligi

Foto: Cropix / D. Krajač

ZANIMLJIVA je logika Dražena Medića. Zagreb je posljednjeplasirana momčad prvenstva, dva kola do kraja, i zbog toga bi prema civilizacijskim tekovinama nogometa trebao iduće sezone igrati u nižem rangu. No, predsjednik Zagreba vjeruje da će Zagreb ostati u prvoj ligi. I taj optimizam ne temelji na mogućnosti da Zagreb u dvije preostale utakmice uzme šest bodova, a Cibalia - nijedan, jer je to manje izgledno od, primjerice, ostvarenja Medićevog proročanstva o opstanku. Predsjednik tvrdi da je glavni kriterij - interes hrvatskog nogometa. A taj interes trebao bi biti i - prvoligaš iz Kranjčevićeve.

"Gdje to piše koji je kriterij glavni, a koji pomoćni?", pita se Medić.

Ovisno pozivate li se na Pravilnik o natjecanju ili Pravilnik o licenciranju. Nakon slučaja Croatije Sesvete, koja je kao posljednjeplasirana ostala u ligi zahvaljujući njezinom proširenju na 16 klubova, reagirala je Uefa, pa je i u Statut HNL-a uvrštena ta strašna odredba da najlošija momčad seli u niži rang.

"HNS treba prije svega štiti interes hrvatskog nogometa. Smatram da je NK Zagreb, po svim kriterijima osim rezultatskog, odmah iza Dinama i da ostvaruje sve kriterije za natjecanje u prvoj ligi i elitnom natjecanju bilo koje druge države. Mi ovdje govorimo o Pravilniku na natjecanje i Statutu HNS-a"

Čuo sam da je, ne daj Bože, moguće kupiti i suce

Medić je nam je dodatno pojasnio kojom je logičnom jednadžbom došao do ovih zaključaka.,

"Ako netko proteže svoje dugove iz godine u godinu, zar to nije mogao i Zagreb? Jesmo li mogli kupiti tri igrača ili tri utakmice, umjesto da podmirujemo obveze? Čuo sam, da je ne daj Bože, moguće kupiti i suce. Pa jesmo li mogli kupiti i tri suca?"

"No, ja vjerujem da će HNS prepoznati strateški interes da Zagreb ostane u prvoj ligi. Vjerujem da će zaštiti nogomet i da su trenutni animoziteti u HNS-u stvar okolnosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara