Moses: Samo greška ili ozljeda mogu zaustaviti Bolta

Moses: Samo greška ili ozljeda mogu zaustaviti Bolta

Foto: AFP

USAIN BOLT sasvim je blizu nove dvije zlatne olimpijske medalje na 100 i 200 metara. Finale na 200 metara na rasporedu je u četvrtak navečer, a ispred njega stoji samo jedan pravi konkurent - sunarodnjak Yohan Blake, srebrni s finalne utrke na 100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne može Usaina nitko zaustaviti. Odnosno, mogu greška ili ozljeda, ali to su neki drugi faktori. U smislu njegovih suparnika, tu je Bolt nezaustavljiv", rekao je legendarni 57-godišnji američki atletičar, jedan od najvećih svih vremena na 400 metara prepone. "Njegovo tijelo i konstitucija su ogromna prednost pred suparnicima."

Pokušao je usporediti Moses, dvostruki olimpijski pobjednik na 400 prepone (1976. i 1984.), dva zlata (100 i 200 metara) na istim Igrama Carla Lewisa i Usaina Bolta.

"Nemoguće je odgovoriti što je bolje. Ali je činjenica da je Lewis, kada je to ostvario 1984. godine, imao daleko teži raspored. Imao je veći broj utrka po danu i između disciplina nije imao pauzu. Bolt ipak ima vremena za regeneraciju i oporavak, makar niti malo ne osporavam njegova zlata. U principu sve to završi na istome, obojica su uzeli oba zlata i to je jedina činjenica", rekao je Moses.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara