Najbesmisleniji derbi na svijetu - Ivković priznao: Želim u Dinamo više nego išta!

Foto: NK Dinamo

DOŠAO JE dan novog sudara Dinama i Lokomotive, iako to možda mnogi nisu očekivali. Prvenstvo ide dalje pa makar cijeloj ligi oduzeli licence, poruka je HNS-a koji je stao u obranu odnosa zagrebačkih filijala nakon što je Sportska inspekcija tražila oduzimanje licence Lokomotivi i Hrvatskim dragovoljcu. Savez je oduzeo licence, ali Lokosi će unatoč tome danas istrčati na maksimirski "derbi", od 15 sati.

Kao da sudar filijala u najvišem rangu nije dovoljan problem za regularnost natjecanja, ovaj put će ga Lokosi odraditi i bez licence, a o posljedicama možemo nagađati. Slaba je utjeha i što su mozgovi iz HNS-a javno priznali da nanose štetu hrvatskom nogometu, kad su nastavili po svome.

Da sumiramo: Lokomotiva će bez licence igrati prvenstvenu utakmicu protiv kluba, s kojim njeguje odnos zbog kojeg je licencu izgubila.

Apsurdnu situaciju dodatno je začinio trener Lokomotive koji je na pressici uoči Dinama priznao kako je velik navijač "modrih" te kako mu je san sjesti na njihovu klupu.

"Obožavam što su glavni igrači Dinama domaći dečki, Brozović, Antolić i Ademi su bili s nama, pravi dečki, imao sam čast ih trenirati. Još nam treba barem četiri da ih bude sedam, i onda samo vrhunski stranci. I onda možemo biti mirni i sigurni da možemo zaredati uspjehe u kontinuitetu".

Na pitanje novinara tko to "mi", Ivković je priznao:

"Ja sam Dinamovac, trener Lokomotive, ali Dinamovac. Volio bih u Dinamo otići više nego išta na ovom svijetu".

O licencama nije želio: "Liga je bolja, nogomet je kvalitetniji, ovim pravnim stvarima nek se bave ljudi koji su zaduženi za to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


 
"Pokažite karakter, da možete igrati u većem klubu, a ne samo u Dinamu"

"U svim utakmicama otkako sam trener Lokomotive, u jednoj je pokazala da može više osim poraza. Niti jedan igrač Lokomotive ne može ni prismrditi blizu Dinama. To ni u jednoj utakmici nisu pokazali. Rekao sam im da bih si na njihovom mjestu odrezao ruke i noge, kad vidim kakvi igrači igraju u Dinamu umjesto nekih pojedinaca koji su tu u Lokomotivi. To je greška, odluka Dinama koji nemaju vremena čekati mlade igrače", rekao je Ivković.

Lokosima se često predbacuje kako Dinamu nikada do sada nisu oduzeli niti bod, a još je znakovitije kako na njihovim derbijima gotovo da i nema prekršaja.

"Gospodo, pokažite da imate karakter. Da umjesto 5 imate 15 faulova u poluvremenu, da se potučete, uklizavate i bacate, i pokažete da možete jednog dana igrati u većem klubu, a ne samo u Dinamu".

"Pokazat ćemo da nismo papci"

Ivković je na prste izbrojao utakmice koje je Dinamo izgubio posljednjih godina od domaćih protivnika.

"Ovo je utakmica gdje te budući klub gleda po karakternim osobinama. Ne može se dogoditi da kao protiv Hajduka imamo 10 faulova na kraju utakmice. Tko će ići u Dinamo? Netko to mora pokazati na terenu. Otišli su oni koji su nešto pokazali, Antolić, Ademi, Brozović, Kramarić, koji je trebao ostati..

Lokomotivin igrač Ante Budimir rekao je: "Pokazat ćemo da nismo papci. Vidjet ćete pravo lice Lokomotive".

Dodajmo i da će Dinamo, ako danas pobijedi, izjednačiti rekord od 12 pobjeda u 12 utakmica nad nekim klubom, koji su ranije postavili protiv Marsonije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara