Najbolji hrvatski surferi na Pelješcu dočekuju elitu svjetskog "windsurfinga"

Najbolji hrvatski surferi na Pelješcu dočekuju elitu svjetskog "windsurfinga"

Foto: Boris Jović / www.visitorebic-croatia.hr

U VIGNJU na Pelješcu u ponedjeljak 08. srpnja počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini 'Formula windsurfing'.  Svjetsko prvenstvo pod nazivom "2013 ‘ESET NOD32 Antivirus’ FORMULA WINDSURFING WORLD CHAMPIONSHIP powered by NORT.d.o.o."  traje do 13. srpnja, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

U Viganj stiže više od 150 najbojih surfera iz cijelog svijeta. Hrvatske boje na natjecanju će braniti Luka Mratović, dvostruki olimpijac i višestruki prvak u raznim disciplinama; Ante Berlengi, višestruki prvak Hrvatske, Enrico Marotti, jedna od najvećih mladih nada hrvatskog windsurfinga i Darko Antunović, najbolji surfer iz Vignja.  Luka, Ante, Enrico i Darko ističu kako očekuju napeto regatavnje i dobru zabavu i pozivaju gledatelja da dođu i Viganj i uživaju u ovom prekrasnom sportu.

Naši će predstavnici braniti boje Hrvatske u natjecanju s najboljim surferima svijeta. U Viganj tako stiže Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu; Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli, Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli, Alberto Menegatti i mnogi drugi poznati svjetski surferi.

Viganj je posljednjih godina omiljeno odredište surfera iz svih krajeva svijeta. Uvjeti za surfanje u Vignju su savršeni - vjetra ima napretek, a posebnost je, što se može se surfati tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Orebić, Tomislav Ančić ističe kako je domaćinstvo Svjetskog prvenstva značajno za daljnji razvoj destinacije, te vjeruje da će i ovo natjecanje i slijedeća dva veća natjecanja koja su predviđena u Vignju u 2014. i 2015. donijeti novi zamah razvoju aktivnog turizma, produženju sezone, te nastavku pozitivnog trenda podizanja kvalitete u Vignju.

Direktorica Turističke zajednice Orebić, Jelena Radovanović također ističe značaj ovog Prvenstva za turističku promociju Vignja i Orebića. „Dolazak svjetske sportske elite na Pelješac ima veliki značaj za promociju Vignja i našeg poluootoka. Očekujemo da će se reportaže i slike s prvenstva
otići na sve kontinente. Viganj je danas pozicioniran kao idealna surf destinacija na Jadranu, a trudimo se raditi na nizu aktivnosti koje će dodatno ojačati pozciju Vignja na karti idealnih mjesta za aktivni  odmor“, poručuje Jelena Radovanović.

Raspored natjecanja može se pronaći na:  http://www.internationalwindsurfing.com/userfiles/documents/FW_Worlds_Viganj_2013_NoR.pdf

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara