Najveći prevarant u povijesti nogometa: Igrao za slavne brazilske klubove, a nikada nije postigao gol

Najveći prevarant u povijesti nogometa: Igrao za slavne brazilske klubove, a nikada nije postigao gol

Screenshot (playupsports)

CARLOS HENRIQUE KAISER najveći je prevarant u povijesti nogometa. Riječ je o brazilskom napadaču koji u 20 godina karijere nije postigao niti jedan gol. Kako je to moguće?

Kaiser nije imao talenta za nogomet, ali je bio jako snalažljiv. Početkom 80-ih godina prošlog stoljeća sklopio je prijateljstva s poznatim brazilskim nogometašima poput Romarija, Edmunda, Renata Gaucha...

Kada bi oni potpisali ugovore s nekim klubom uvjerili bi čelnike tog kluba da daju priliku "talentiranom" Kaiseru u vidu tromjesečnog probnog ugovora. Odmah nakon što bi potpisao ugovor, Kaiser bi priznao kako mu treba nekoliko tjedana da dođe u formu. Nakon mjesec dana "traženja forme" stigao bi ipak na trening, a zatim nastavio s planom.

"Primio bih loptu i zatim je udario snažno. Onda bih se uhvatio za zadnju ložu i previjao se od bolova. Tada nije bilo magnetne rezonance, pa su mi liječnici morali vjerovati", prepričava Kaiser u intervjuu za Globo.

Liječnik u Botafogu otkrio prevaru

Treneri su smatrali da Kaiser nema sreće s ozljedama, ali ipak su njegovu prevaru otkrili dok je "igrao" u Botafogu.

"Kaiser je sa sobom nosio veliki mobitel na koji je često dugo pričao na engleskom jeziku. Pred svima je govorio da su za njega zainteresirani klubovi iz Europe. Međutim, jedan liječnik je znao engleski i jednom prilikom je slušao Kaiserov razgovor, koji nije imao smisla. Dok se napadač tuširao, liječnik je uzeo mobitel i shvatio da je to obična igračka."

Kaiser je nakon incidenta samo pobjegao u drugi klub, pa je osim Botafoga bio član i slavnih klubova Flamenga, Vasca, Palmeirasa i Fluminensea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svađom s navijačima izbjegao ulazak u igru

Jednom se, ipak, našao u momčadi...

"Trener me je uvjerio da ću samo sjediti na klupi. Međutim, gubili smo i poslao me na zagrijavanje. Što sad? Kako izbjeći da svi ne vide da nisam baš najbolji nogometaš? Primijetio sam da navijači vrijeđaju svoje igrače. Popeo sam se na ogradu i počeo vrijeđati navijače."

Nakon te utakmice predsjednik kluba ga je pozvao na razgovor, ali i tu se Kaiser izvukao.

"Rekao sam mu da je moj otac preminuo, da sam dobio novog oca (pokazujući na predsjednika) i da nikome neću dozvoliti da vrijeđa mog oca kao što su to radili navijači", objasnio je prevarant koji je nakon toga od predsjednika dobio novi ugovor.

Epizoda u Francuskoj

Poput svih brazilskih zvijezda i on je otišao u Europu. Potpisao je za francuski Ajaccio, a na prvom treningu ga je došlo pozdraviti skoro tisuću navijača. Kaiser ih nije htio razočarati svojim nogometnim neznanjem, te je sve lopte s travnjaka nabio u publiku, a trener je morao trening odraditi bez lopti, pa Kaiser nije mogao "briljirati."

Nakon 20 godina varanje mu je dosadilo, pa je završio karijeru s 30-ak nastupa (svi su bili s klupe) i bez postignutog gola, iako se predstavljao kao napadač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara