Nakon prijetnji i fizičkog napada na novinarku Indexa Željko Širić trijeznio se u pritvoru

Nakon prijetnji i fizičkog napada na novinarku Indexa Željko Širić trijeznio se u pritvoru

Foto i video: Index

ŽELJKO ŠIRIĆ zbog incidenta u prostorijama osječkog stadiona nakon utakmice Hrvatske i Walesa noć je proveo u pritvoru! Širića je policija privela nakon napada na novinarku Indexa, otuđivanja imovine i prijetnji, te zbog drskog ponašanja prema policiji, remećenja javnog reda i mira i alkoholiziranosti. Širića se prekršajno goni prema Zakonu o sprječavanju nereda na stadionima, zbog čega mu prijeti i zabrana posjećivanja nogometnih utakmica. Novinarka Indexa podnijet će i kaznenu prijavu zbog fizičkog napada i prijetnji.

"Utakmica je odavno završila. Nisam bahat, ali pustite dečke unutra. Jel' ima smisla da sada dođu njih petorica i pregaze vas ovdje?" Tim je riječima pripiti osječki moćnik, USKOK-ov optuženik i dugogodišnji vođa sudačke organizacije Željko Širić "molio" trojicu zaštitara Sokol Marića da u VIP prostor propuste petoricu njegovih prijatelja koji nisu imali potrebnu akreditaciju.

"Smirite se gospodine Širić, ne možemo ih pustiti", zaštitar je uistinu pokušao spriječiti Širića u njegovom naumu, no on nije popuštao.

"Zovite nekoga tko može, u kurac. Što je ovo, tko ste vi?", uzvratio je Širić, podignuo lanac s ograde koja je dijelila press centar od VIP zone osječkog stadiona.

Zaštitari su ga samo gledali, Širić je postajao sve neugodniji, a Indexova novinarka Dea Redžić je iz press prostora dokumentirala događaj. U jednom trenutku Širić je krenuo prema njoj, iz ruke joj istrgnuo mobitel i vratio se "veselici" u VIP-u, gdje su tamburaši već udarali narudžbe iz svečane lože.

Naša novinarka je krenula za njim, zatražila da joj vrati mobitel, no Željko Širić s vrata joj s vrata trga akreditaciju i ponovo odlazi u gužvu. Sve to čini uz osmijeh na licu. Zaštitari gledaju, a novinarka sve pokušava okrenuti na šalu.

Širić ipak prijeti.

"Poslat ću vam mobitel. Na akreditaciji piše ime. Sve je u redu. Znamo gdje živite, pa ćemo vam poslati mobitel kući. S kim živite, s mamom, bakom? Bit će netko kod kuće? Vidjet ćete"

Tada poziva one iste zaštitare koji su ga pustili da nastavi s provođenjem samovolje i divljaštva.

"Imamo ovdje djevojku bez akreditacije. Ona može, moji prijatelji ne mogu?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaštitar Indexovu novinarku hvata za ruku i traži da napusti prostoriju. Ona im objašnjava da su itekako dobro vidjeli gdje joj je akreditacija i kako je tamo završila, ali stisak postaje jači i zaštitar je izbacuje iz prostorije. Događaju prisustvuju i policajci u civilu, jer kada je novinarka zbog nanošenja fizičke boli tražila zaštitara da popusti, momak u neposrednoj blizini izvadio je značku.

Skoro vremena policija radi zapisnik o događaju kojem je nazočila, uzima podatke novinarke Indexa i traži objašnjenja, dok Željko Širić pored njih prijeti da će baciti mobitel u WC i oblijeće ih pijanim zadahom. Novinarku Indexa ipak je smirio jedan od pripadnika policije u civilu kojim se i ovim putem željela zahvaliti.

Nakon što je prošla i drugo ispitivanje, pojavljuje se još jedno novo policijsko lice i izvodi novinarku sa stadiona kako bi je pitalo  - što se točno dogodilo?! Vraća joj mobitel kojem nedostaju određeni dijelovi.

Potom nekoga zove i konzultira se što da napravi.

"Mislim da je remećenje reda, možda i oštećenje imovine. Što da radim?"

Okreće se prema novinarki i pita: "Onda, što vi želite? Idite u drugu policijsku postaju. Želite prijaviti ili ne želite?", unosi joj se u lice.

"Ne znam što mogu prijaviti"

"Pa valjda oštećenje imovine", odgovara policajac u civilu.

Naša novinarka uzela je mobitel i odlučila podnijeti kaznenu prijavu pri nadležnim institucijama u Zagrebu, što će učiniti tijekom sutrašnjeg dana.

Nakon postupanja temeljne policije iz Osijeka Željko Širić priveden je zbog alkoholiziranosti te remećenja javnog reda i mira. Utakmicu je pratio iz svečane lože u društvu kompletnog vrha hrvatske nogometne organizacije, ali je umjesto slavlja, noć proveo u pritvoru. Širić je osumnjičenik u slučaju najveće afere hrvatskog sporta; sumnje za uzimanje mita za pošteno suđenje od USKOK-ovog pouzdanika, nekadašnjeg Hajdukovog predsjednika Hrvoja Maleša. O tom slučaju Index je intenzivno pisao. Objavili smo i mnoge druge materijale koji ukazuju na kršenje zakona od strane Željka Širića, ali i nemoći osječkih nadležnih organa kada su u pitanju "Širićevi fajlovi". Index posljednjih mjeseci radi i na još jednom opširnoj priči o situaciji koja vlada u nogometnom Osijeku kroz prizmu sudačke organizacije, a zbog posjedovanja određenog materijala Indexova novinarka je prijetnje Željka Širića shvatila vrlo ozbiljno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara