Nastavak zatopljenja odnosa HNS-a i Hajduka: Šuker i Brbić sastaju se i ručaju u Zagrebu

Nastavak zatopljenja odnosa HNS-a i Hajduka: Šuker i Brbić sastaju se i ručaju u Zagrebu

Grafika: Index

U SJEDIŠTU HNS-a sutra u podne održat će se sastanak predstavnika Saveza i Hajduka o predstojećem susretu Hrvatska - Italija u Splitu te drugim aktualnim temama. Nakon sastanka, predsjednici HNS-a i Hajduka otići će na ručak u hotel As na Zelengaju.

Ovo je dakle novo poglavlje u zatopljenju i "normalizaciji odnosa" HNS-a i Hajduka, jer podsjećamo, tijekom burne jeseni i zime između dvije strane vladali su neprijateljski odnosi:

Hajduk je zbog samovolje gazde Dinama i hrvatskog nogometa, u studenom odbio igrati derbi na Maksimiru solidarizirajući se sa svojim navijačima, na što je HNS drastično kaznio vodstvo kluba suspenzijama i Hajduku oduzeo tri boda.

Još istu večer, Hajdukovu momčad koja je odbila igrati bez navijača na Poljudu je dočekao pun Sjever, dan poslije Hajduk službeno traži ostavke Šukera i HNS-a, a tjedan dana kasnije veliki prosvjed na splitskoj rivi, odakle se nižu zvučne poruke i velike riječi o prekidu svih veza i pregovora s mrskim Mamićevim savezom i ogorčeni zahtjevi za ostavkama u HNS-u, prije svih Šukera.

On je za to vrijeme u Bangkoku, odakle povratkom eskivira susrete s Hajdukom, a operativu prepušta "Odboru za hitnost", novom tijelu Mamićevog HNS-a, koje pak još jednom pokazuje koliko mu je stalo do Splita tako što organizaciju utakmice s Italijom prepušta Zagrebu.

Novi spektakl na istom mjestu trebalo je biti gostovanje Italije, jer u sklopu naglog zatopljenja na relaciji HNS - Hajduk, nakon što je Šuker odbio primiti suspendiranog Brbića, a predsjednik Saveza nije došao na Poljud na poziv Hajdukovog predsjednika, Split je postavljen za domaćina utakmice Hrvatske protiv Italije i Bugarske.

Samo što je tajming loš, jer u isto vrijeme Uefa zbog ustašluka s tribina Maksimira na utakmici protiv Norveške, kažnjava Hrvatsku s odigravanjem meča s Italijom pred praznim tribinama. Navijači Hajduka još jednom se osjećaju namagarčeno, a ništa draže im nije vidjeti kako Vrbanović i Kovač glume da su na Poljudu svoji na svom, jer svima je jasno kako se radi o političkom pritisku zna se koje stranke da se izglade zatrovani odnosi, koji se ogledaju u HNS-ovom ponižavanju Splita i diskriminaciji Hajduka.

Upravo u to vrijeme i suci počinju previđati golove iz ofsajda u Hajdukovu korist, ali potpuno grogiranoj momčadi ni to nije koristilo. Sve ovo skupa; rezultatski debakl, "izdaja" ideala s Rive i lizanje s mrskim HNS-om, koji na sva zvona daruje Splitu utakmicu reprezentacije bez gledatelja, bilo je previše za navijače Hajduka koji su do tada stoički slavili poraze čekajući dan ozdravljenja, pa napadaju visoko izaslanstvo HNS-a kod Macole.

Ipak, Kovač i Vrbanović dan nakon napada došli su na Poljud kako bi razgovarali oko organizacije utakmice s Italijom (bez gledatelja), a najavljeni sastanak i ručak nastavak su pomirenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara