Nastavlja se rasprodaja osječkih bisera: Junior Dino Perić u Dinamu za 120 tisuća eura

Nastavlja se rasprodaja osječkih bisera: Junior Dino Perić u Dinamu za 120 tisuća eura

Foto: Dugandžić / Cropix

NAKON što su s Rijekom dogovor o transferu postigli Vedran Jugović, Ivan Vargić, Zoran Kvržić i Marko Lešković, još jedan talentirani igrač Osijeka napustiti će klub.

Riječ je o 18-godišnjem stoperu Dini Periću, za kojega je već neko vrijeme interes pokazivao zagrebački Dinamo. Posljednjih dana transfer je utanačen, a Osječanima bi trebalo pripasti oko 12o tisuća eura.

"Upravo se vraćam iz Zagreba, gdje sam uspješno dovršio razgovore sa Zdravkom Mamićem. Dino će u petak obaviti liječničke preglede i ako to prođe, potpisat će sedmogodišnji ugovor (dvije plus pet godina, nap.a.). Uvjetima koji su ponuđeni od Dinama smo zadovoljni. Žao mi je što Dino nije ostavio nekakav igrački trag i u seniorskoj momčadi Osijeka. Međutim, situacija je takva da je klub u neugodnom financijskom položaju i nismo imali previše izbora.", rekao je za Glas Slavonije  otac mladog nogometaša.

"S ovim prodajama zatvorili smo financijsku kontstrukciju do kraja sezone"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik osječkog kluba Josić zadovoljan je transferom, jer je isti zatvorio financijsku strukturu do kraja sezone.

"Nije ni meni drago što smo morali učiniti taj potez, ali mi smo pred zidom raznih obveza koje moramo ispunjavati od monitoringa UEFA-e, do novog Zakona o stečaju koji ne poznaju nikakva izmotavanja . Što se tiče Jugovića, Leškovića, Vargića i Kvržića, mi smo s Rijekom dogovorili sve uvjete, a sad je na igračima da dogovore svoje. Koliko znam, Lešković nema ništa protiv, a sve zapinje zbog toga što Kvržićev menadžer odugovlači. Ipak, vjerujem da će se i to uspješno završiti, a to bi značio kraj naših financijskih problema", istaknuo je Josić

"Odgovorno tvrdim da ako se svi ovi poslovi završe, NK Osijek do kraja ove kalendarske godine neće preskočiti ni jednu isplatu plaće. Novac za to smo osigurali i sad je samo važno otkloniti dugovanja prema igračima i Radnoj zajednici, a vjerujem da ćemo i tu misiju uspješno provesti u zadanom roku, a on je do početka ožujka", za kraj će prvi čovjek osječkog prvoligaša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara