Navijači Dnjipra svojim ekstremistima: Ne napadajte Hrvate, i oni su se borili protiv imperijalističkog čudovišta

Screenshot (Youtube)

"VAŽNO PRIOPĆENJE", naslov je poruke navijača Dnjipra "ostalima" uoči prve utakmice play-offa Europske lige protiv Hajduka.

"Ranih 90-ih godina Hrvati su se, baš kao mi sada, suprotstavili imperijalističkom čudovištu. Organizirali su obranu protiv agresora i uspjeli", upoznaju navijači Dnjipra ostale s hrvatskom povijesti.

"Ne napadajte! Trebamo i mi u Split..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnjipro zbog složene situacije u Ukrajini svoje europske utakmice igra u Kijevu, pa će tako u srijedu od 18 sati na Olimpijskom stadionu ugostiti Hajduk.

"Tražimo od naše huliganske skupine da ne pogorša odnose između Ukrajine i Hrvatske. Nemojte da se ponovi situacija kao u prošloj utakmici s Dancima, kada se ljudi nisu usudili ići u Kopenhagen. Trebamo i mi ići u Split i ne namjeravamo poticati mržnju i ne trebamo sukobe tamo. Prihvatite ovo i zbog kluba jer Dnjipro ne želimo izlagati kaznama UEFA-e."

Dodajmo i kako će u srijedu u Kijevu biti pušteno više linija podzemne željeznice jer se očekuju gužve zbog utakmice. Na stadionu, koji prima 70 tisuća gledatelja, očekuje se desetak tisuća navijača ukrajinske momčadi i 100-tinjak pripadnika Torcide.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara