Navijači Hajduka krivi za prekid: Dinamu upisana pobjeda 3:0

Foto: Hina

POVJERENIK za Prvu HNL, Josip Brezni, donio je odluku prema kojoj se prekinuta utakmica posljednjeg kola domaćeg prvenstva mora registrirati kao pobjeda Dinama rezultatom 3:0.

Brezni je prikupio sve izvještaje koje su mu priložili sudac Bebek i delegat Vučemilović, a odluka je objavljena na službenim stranicama HNL-a.

"Nakon što je prikupio izvješća s prekinute utakmice 36. kola MAXtv Prve lige Dinamo-Hajduk, povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio je odluku o registraciji utakmice 3:0 (par-forfe) u korist Dinama.

Prema izvještaju suca Bebeka i delegata Vučemilovića, utakmica je prekinuta u 85. minuti kod rezultata 1:0 zbog opetovanog homofobnog i ksenofobnog neprimjerenog vrijeđanja od strane gostujuće navijačke skupine Torcida smještene na južnoj tribini stadiona Maksimir.

Organizator utakmice GNK DINAMO i službene osobe utakmice u cijelosti su u provedbi organizacije utakmice poštivali odredbe Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama i uputa HNS-a o postupanju službenih osoba u slučaju neprihvatljivog ponašanju dijela gledatelja na utakmicama Prve lige pod brojem 1917/14 od 25.04.2014. godine. Prije i za vrijeme odigravanja utakmice gledatelji su putem razglasa upozoravani na moguće posljedice neprimjerenog ponašanja, ali je unatoč višekratnog upozoravanja organizatora sudac zbog vrijeđanja od strane gostujućih navijača bio prisiljen aktivirati predviđenu proceduru zaustavljanja igre: prvi puta u 39. minuti u trajanju od jedne minute te potom u 48. minuti u trajanju od 14 minute kada je povukao momčadi u svlačionice. Na sastanku krizne skupine tijekom drugog prekida igre postignuta je suglasnost svih službi zaduženih za organizaciju utakmice da se u slučaju ponavljanja neprimjerenog ponašanja gledatelja utakmica trajno prekine do čega je došlo u 85. minuti.

Iz izjave suca utakmice u Izvještaju o utakmici te dopunskom izvješću delegata utakmice utvrđeno je da je tijekom utakmice u nekoliko navrata bilo neprimjerenog vrijeđanja i od strane manje domaće navijačke skupine BBB smještene na istočnoj tribini koja je napustila stadion nakon 70. minute utakmice, ali da je predviđena procedura zaustavljanja igre i trajnog prekida utakmice provedena zbog neprimjerenog ponašanja gostujućih navijača.

Prema propisima Hrvatskog nogometnog saveza klubovi su odgovorni za ponašanje svojih navijača te je jasno da HNK HAJDUK snosi odgovornost za prekid utakmice.

Na temelju utvrđenih činjenica stekli su se uvjeti za primjenu odredbi iz članka 59. stavak 1. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a pa je utakmica registrirana rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist GNK Dinamo.

Protiv odluke Povjerenika za natjecanje može se uložiti žalba Komisiji za žalbe Udruge Prve HNL u roku od 2 dana od dana uručenja uz propisanu taksu.

Sva službena izvješća s prekinute utakmice dostavljaju se Disciplinskom sucu MAXtv Prve lige na daljnje postupanje."

 

Pratite nas na Facebooku:

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara