Navijači o Šimunićevom skandiranju: "Da je to napravio u Njemačkoj, karijera bi mu bila završena!"

Foto: Screenshot

JOE ŠIMUNIĆ pobrinuo se da mediji širom svijeta umjesto o sjajnoj igri i pobjedi Hrvatske protiv Islanda, pišu o tome kako je najiskusniji hrvatski reprezentativac uzeo mikrofon i nakon utakmice poveo zloglasno skandiranje "Za dom spremni".

Taj čin osudio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je na svom Facebook profilu napisao kako bi Šimuniću trebao profesor povijesti. Kasnije je ministar, nakon salve uvreda, izbrisao svoj komentar.

> Pogledajte kako je Šimunić uzeo mikrofon i poveo skandiranje "Za dom spremni"

> Pozdrav s Maksimira i u Saboru: "E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz povijesti"

> Hrvatska godinama ustašluke tretira kao nestašluke, pa su s tribina prešli na teren!

> Šimunić: Mene dom asocira na ljubav i toplinu, a ne na zločin!

> Najutjecajniji svjetski mediji umjesto o pobjedi Hrvatske pišu o ustašama

Komentari s Indexovog foruma i Facebooka:

"Šimunić je nogometaš, ne treba mu zamjeriti. Samo, šteta je kad vidimo koliko su plaćeni isti ti nogometaši, a nemaju ništa u glavi, nesposobni su za obavljanje bilo koje funkcije, osim šutiranja lopte. A Joe se još više prosrao, kada je uputio ljude da pročitaju neku knjigu iz povijesti. Učen čovjek ne smije doživljavati takve tudume, nego ih samo gledati na terenu."

"Domoljublje izjednačavati s ustašlukom koje se uvlači u sport sramota je europske Hrvatske."

"Sramota, zbog njega će nam stići nova kazna."

"Da je ovo napravio u Njemačkoj, karijera bi mu bila završena!"

"Lako je njemu tu srati i derati se, ima kuće po Njemačkoj i Australiji pa kad zagusti samo hop a mi koji ovdje živimo se možemo jebati."

"Da je u Njemačkoj ovo uradio s nacističkim pozdravima, karijera i život bi mu bili završeni."

"Ovim činom Šimunić mi je jako pao u očima. Ne kao nogometaš, nego kao čovjek."

"Nevjerojatno! Ustašluk na velika vrata, na sve strane. Nije ni čudo kad imamo kilavu vladajuću garnituru."

"Treba ga doživotno izbaciti iz reprezentacije"

"Joe 'imam tehniku vise nego cijela Austrija kombinirano' Šimunić se opet potrudio da ispadne australska kvazi patriotska seljačina. Bravo Joe!"

"Odmah doživotno izbaciti iz reprezentacije. Uopće mi ne bi bilo žao kad bi FIFA zbog ovog Hrvatsku izbacila sa Svjetskog prvenstva i kad bi dalje išao Island."

"Joe je samo nogometaš. Znanje bi mu samo smetalo."

"Sve osim doživotnog izbacivanja iz reprezentacije bila bi velika sramota za Hrvatsku."

"Šimunić = Domoljub"

"Sva sreća da je uspio baciti mrlju na lijepu sportsku večer!"

"Tužno je da se neki naši igrači bave prošlošću umjesto da igraju nogomet i misle o Brazilu to je jako zaostalo i jadno."

"Koliki debil moraš biti da svom matičnom nogometnom savezu zaradiš kaznu od 500 000 franaka? I on još ide da nahuška navijače na taj poklič za koji zna da je kažnjiv.... Kakav debil, nevjerojatno, a ne zna ni pričati hrvatski..."

"Hrvat sam i branitelj domovinskog rata, ali Šimunićev poklič je sramotan i necivilizacijski. Ne zaslužuje nositi hrvatski dres i nadam se da neće igrati u Brazilu. Sramim se tog "čovjeka"."

"Domoljub: Osoba koja voli svoju domovinu. Domoljublje ili patriotizam: (iz starogrčkog πατρίς; patris, otac; lat. patria, domovina) označava emocionalnu privrženost svojim narodu.
Osim toga se koristi i pojam domoljublja ili ponosa na vlastiti narod i može biti temeljen na vrlo različitim karakteristikama ili aspektima naroda, kao što je jezik, kultura, politika, povijest ili šport.
Domoljublje se općenito od nacionalizma i šovinizma razlikuje po tome što se domoljub identificira sa svojom zemljom i svojim narodom bez vrijeđanja ili omalovažavanja drugih naroda. Šimunić = Domoljub!"

 

Komentari o ministru Jovanoviću s njegovog Facebook profila:

"Gospodine Jovanović, komentirali ste Joea Šimunića, vi koji ste u Beogradu gledali paljenje hrvatske zastave bez ikakve reakcije ili izjave poslije utakmice ili protesta. Ma dajte molim Vas!"

"Mislim da u HNK-u još igra opera Nikola Šubić Zrinski, pa bi bilo lijepo da i vi naučite nešto o pokliču "za dom", pošto vas to toliko smeta, a paljenje hrvatske zastave i Vukovar na ćirilici ignorirate."

"Zar toliko mrzite Hrvatsku?"

"Gospodine (ne znam da li vas se uopće tako može nazvati) Željko Jovanović reagirali ste na pjevanje pjesme Joea Šimunića nakon utakmice protiv Islanda. Joe je pjevao pjesmu koju su navijači 100 000 pjevali na svim mogućim sportskim događajima unutar i van Hrvatske. A vi ste se jedino ovaj put oglasili, zašto??? Pa zar toliko mrzite Hrvatsku? Zašto ste šutjeli kada je na pravoslavni badnjak, kolona pijanih i naoružanih pripadnika srpske manjine, u Borovu s istaknutom četničkom ikonografijom, pod policijskom zaštitom provocirala lokalne stanovnike? Kako ste reagirali kad je na vaše oči i uši, zastava Republike Hrvatske zapaljena na kvalifikacijskom susretu između Srbije i Hrvatske na Marakani? Kakav je poklik: Gazi, gazi ustaše! Ubij, zakolji da Hrvat ne postoji! Bit će mesa klat ćemo Hrvate! E moj Željko..."

"Ti ćeš nekoga učiti povijest,koji se srami svega što je Hrvatsko! Sramoto jedna,i oni koji su te birali!"

"Zar je trebao zapjevati Bože pravde da Zmaj Jova bude sretan?"

"Poslije tekme sa Srbima na Marakani ministru nije bilo ništa sporno."

"Jovanoviću treba lekcija iz povijesti!"

"Pazi, javlja se ministar koji je u loži stadiona u Beogradu slušao gromoglasno zviždanje hrvatskoj himni i mirno gledao paljenje hrvatske zastave. Poslije takvih događaja nije se jednom riječi oglasio. Vjerojatno je Joe trebao zapjevati Bože pravde i Zmaj Jova bi bio zadovoljan?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara