Navijači uspjeli: Vincent Tan vratio Cardiffu plavu boju

Navijači uspjeli: Vincent Tan vratio Cardiffu plavu boju

 Foto: Guliver Image/Getty Images

KONTROVERZNI vlasnik engleskog nogometnog drugoligaša Cardiff Cityja Vincent Tan pod pritiskom je navijača odlučio vratiti se na tradicionalnu plavu boju klupskih dresova umjesto crvene koju je nametnuo svojim dolaskom 2012. godine.
 
Malezijac Tan je razljutio navijače "plavih ptica" svojom odlukom da, pod izlikom promidžbe na međunarodnom tržištu, plavu boju dresova i plavu pticu iz grba zamijeni crvenim dresovima i zmajem na grbu.
 
 
 
Navijači Cardiffa posljednjih su sezona odlučili bojkotirati utakmice svog kluba, te je Tan u petak ipak popustio, pa će u subotnjem domaćem dvoboju protiv Fulhama igrači Cardiff Cityja istrčati u plavom.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Od 10. siječnja pa do kraja ove sezone boja naših domaćih dresova bit će plava, dok ćemo u gostima igrati u crvenom. Isto će vrijediti i za sezonu 2015/16. Klupskim grbom ponovno će dominirati plava ptica koja će veličati ponosno naslijeđe našeg kluba. Također, želio bih unijeti elemente moje kulture i vjerovanja, koji se, nadam se, poštuju", objavio je Tan.
 
 

 
Cardiff City je prošle sezone ispao iz Premier lige, a ove sezone se nalazi na 12. mjestu Championshipa. Odluka o promjeni boje dresova razveselila je i trenera Cardiffa Russella Sladea.
 
"Očekujem kako će u subotu biti najljepša atmosfera od moga dolaska u klub", kazao je Slade.
 
Podsjetimo, Tan je vlasnik i FK Sarajevo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara