Nevjerojatna i potresna priča: Mladi Argentinac na Facebooku predvidio vlastitu smrt

Nevjerojatna i potresna priča: Mladi Argentinac na Facebooku predvidio vlastitu smrt

Foto: Screenshot YouTube

ARGENTINA i cijeli nogometni svijet oplakuju 21-godišnjeg Emanuela Ortegu, nogometaša argentinskog niželigaša San Martina, koji je u četvrtak preminuo od posljedica udarca glavom u betonski zid za vrijeme utakmice protiv Juventuda prije dva tjedna.
 
Ovaj događaj podsjetio je na smrt Hrvoja Ćustića, koji je prije sedam godina stradao na identičan način na zadarskim Stanovima.
 
Nakon jednog duela, igrač Juventuda odgurnuo je Ortegu prema aut liniji, a mladić je pri padu udario glavom u betonski zid, koji se nalazio uz sam rub terena.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ortega je prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio dvostruki prijelom lubanje. Operiran je, međutim, nakon dva tjedna kome ipak je podlegao ozljedama.
 
Argentinski mediji prenijeli su nevjerojatnu vijest, odnosno potresan Facebook status kojim je Ortega prije tri godine gotovo pa predvidio vlastitu smrt.
 
"Možda nikad neću igrati nogomet profesionalno. Možda i hoću, ali možda i ostanem amater. Međutim, kada trčim za svakom loptom, osjećam kao da bih mogao umrijeti. Kada mi noge kažu 'Stani!', moje srce kaže: 'Nastavi!'. Razlika između mene i profesionalaca je ta da kada se moje kopačke poderu, ja ih ne mijenjam, nego ih cijele noći čistim i lijepim da bih mogao opet igrati, jer to je ono što ja volim. Nogomet je moj život, ono nešto zbog čega zaboravljam na sve ostale stvari i za njega bih dao svoj život. Dan kada više neću moći igrati, to će biti i kraj mog života".
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara