Nezapamćeno: Šuker novinare HRT-a izbacio s leta za Island, ogorčen jer nije uspio stopirati dokumentarac?!

Nezapamćeno: Šuker novinare HRT-a izbacio s leta za Island, ogorčen jer nije uspio stopirati dokumentarac?!

Foto: Index 

NECIVILIZIRANI pritisak izvršio je predsjednik Davor Šuker proteklih dana na državnu televiziju. Pokušao je, prema informacijama novinara, stopirati emitiranje dokumentarnog filma Offside, koji nije bio kontroverzan ni po čemu, osim po posljednjem kadru u kojem predsjednik HNS-a ponavlja rečenicu: "Stanje u HNS-u odraz je stanja u državi".

Predsjednik je zbog "sporne tematike i ugleda nogometa" prigovarao uredništvu HRT-a jer dokumentarac vrti u prime-timeu, iako je upravo to najveća pobjeda ovog filma. Predsjednika to ne zanima, već samo posljednji kadar, u kojem se ironizira njegov lapsus. I taština je proradila.  

Pritiske na javnu televiziju ipak si ne bi smio dopustiti predsjednik saveza, no problem je kad dođe na vlast uz pomoć onih koji provode upravo nasilnu cenzuru. Šuker je od nemoći, javljaju kolege, s leta za Island "skinuo" ekipu HRT-a, novinare i tehničare, koji i inače lete s čarterom reprezentacije, iako oni nemaju ništa s odabirom programa. Nema ni sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, ali on je našao svoje mjesto na letu za Island kao prijatelj nogometa i Zdravka Mamića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto HRT još šuti? 

Zatražili smo od HNS-a da nam potvrdi navode kolega, koji su do Islanda morali drugom linijom, preko Amsterdama. Obavijest da su izbačeni dobili su dan ranije, nakon što je Šuker uvidio da njegov pritisak na Prisavlje nije urodio plodom. Da stvar bude gora, predsjednika je netko uvjerio da dokumentarac neće biti pušten. Nakon emitiranja, Šuker je reagirao - na svoj način. 

Napravio je praktički prvorazredni skandal, o kojem HRT nije još uvijek objavio - ni slova. Upit smo poslali i na njihovu adresu, nije logično da nema reakcije. Ili?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara