Nijemci o braći Kovač: "Odličan izbor za Hrvatsku!"

Nijemci o braći Kovač: "Odličan izbor za Hrvatsku!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NEKADA su igrali zajedno u Bayernu, a sada braća Niko i Robert Kovač vode hrvatsku reprezentaciju u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", piše njemački Welt o dvojcu koji će pokušati odvesti Hrvatsku u Brazil i dodaje kako je ovo prvi put da jednu reprezentacije vode braća.

"Braća na klupi? Prvi put u povijesti reprezentativnog nogometa. U klupskom to nije rijetkost. Kada je 2001. godine preuzeo Hansu Friedhelm Funkel je za pomoćnika doveo brata Wolfganga. Friedhelm je dobio otkaz nakon pet mjeseci, brat mu je ostao u Hansi još četiri godine."

Welt piše kako braća Kovač imaju podršku u Hrvatskoj.

"Bez obzira na rezultat protiv Islanda, u Hrvatskoj žele zadržati braću Kovač. U njih vjeruje i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je sredinom listopada otpustio Igora Štimca, a na njegovo mjesto postavio dvojac koji je uspješno vodio mladu reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim što su braća, Niko i Robert se odlično slažu i sjajni su prijatelji. Glavnu riječ vodit će Niko, ne zato što je tri godine stariji, a samim time iskusniji, već što je pravi vođa. Odličan izbor u ovom trenutku!"

Prva utakmica Island-Hrvatska igra se u petak od 20 sati.

Najnovije vijesti o hrvatskoj reprezentaciji i utakmicama s Islandom čitajte na Indexovoj temi:

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara