Nijemci odlučili: Mandžukić najveći sportski brend u Hrvata

Nijemci odlučili: Mandžukić najveći sportski brend u Hrvata

Foto: Hina

NAPADAČ hrvatske nogometne reprezentacije i njemačkog prvaka Bayerna Mario Mandžukić primio je u Munchenu 'Sporto Brands nagradu' za najbolji brend među sportašima u Hrvatskoj.
"Zahvalio bih se svima, koji su me odabrali za najbolji brend među sportašima u Hrvatskoj. Jako sam ponosan, osobito što se nagrada dodjeljuje prema mišljenju i glasovanju javnosti" kazao je Mandžukić, dodavši: "Svoje ime, vi biste rekli 'brend', izgradio sam kroz godine svojim igrama i ponašanjem i zalaganjem na terenu ali i van njega. Mislim da je i iz tog razloga ovo priznanje još značajnije za mene".
 
Uz Mandžukića, za najbolji 'sportski brend 2013.' bilo je nominirano još petero hrvatskih sportaša - Ivano Balić, Ivica Kostelić, Luka Modrić i Igor Vori.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
SPORTO nagrada dodjeljuje se u sklopu već tradicionalne SPORTO konferencije o marketingu i sponzorstvima u sportu u regiji. Nagrada je, nakon što se šest godina dodjeljivala isključivo u Sloveniji, u 2013. proširena i na Hrvatsku i Srbiju. Priznanje se dodjeljuje najpopularnijim, najprepoznatljivijim, najuspješnijim i marketinški zanimljivim sportašima, sportašicama i sportskim klubovima u regiji prema istraživanju javnog mnijenja istraživačke kuće Mediana.
 
Uz Mandžukića su SPORTO BRANDS nagradu za 2013. godinu u Hrvatskoj primili i atletičarka Sandra Perković kao najbolja SPORTO sportašica i zagrebački KHL Medveščak kao najbolji SPORTO klub.
 
SPORTO BRANDS priznanjem u 2013. u Sloveniji su nagrađeni NBA košarkaš Goran Dragić, olimpijska pobjednica i svjetska skijaška prvakinja Tina Maze i NK Maribor, a u Srbiji tenisač Novak Đoković, tenisačica Ana Ivanović i KK Partizan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara