Nijemci strahuju da im se ne ponove Hrvatska i Srbija

Foto: Guliver Images/Getty Images

NAKON što su na otvaranju razbucali Portugalce sa 4:0, Nijemci se okreću svojoj drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iduća žrtva koja je na meti njemačke mašinerije zove se Gana. Mnogi će uložiti i desnu ruku na pobjedu Njemačke, ali ne i njemački izbornik Joachim Löw. Inače bi ga malo tko shvatio ozbiljno nakon onoga što su napravili Portugalcima, ali Löw je podsjetio novinare na jedan vrlo bitan podatak, koji su mnogi već zaboravili. 

"Sjetite se kako smo prošli u drugoj utakmici na Euru 2008. i onda ponovno na SP-u 2010. godine", rekao je Löw. Za one koji se ne sjećaju, Njemačka je u 2. kolu Eura 2008. izgubila od Hrvatske 2:1, a ista ih je sudbina snašla i na prošlom SP-u kada ih je s 1:0 šokirala Srbija. Ono što može umiriti izbornika Löwa jest podatak da Njemačka nikada do sada nije izgubila od Gane, a i gol razlika je na njihovoj strani, 8:1.

"Samo pozivam na oprez. Italija je izgubila o Kostarike, a Nizozemska se spašavala protiv Australije. Jedna pobjeda nije dovoljna da ostvarimo naš cilj. Moramo biti fokusirani i oprezni", rekao je Löw.

"Za njih je utakmica protiv Njemačke poput finala. Ako izgube, vjerojatno idu doma. Borit će se do kraja", nadodao je njemački izbornik.

Izbornik Gane zabrinut zbog njemačkog oklopa

Njegov kolega s druge strane, James Kwesi Appiah, nije zabrinut zbog ubojitog njemačkog napada. Njega brine granitna njemačka obrana.

"To je teško probiti. Većina tih igrača igra zajedno već godinama, savršeno su uigrani i sada moram dobro razmisliti kako ćemo probiti taj oklop", poručio je izbornik Gane.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu večeras od 21 sat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara