Nizozemska zbog BBB-a na jedan dan postala policijska država: Privedeno 40 navijača, u zatvoru skoro završili i igrači Dinama!

Nizozemska zbog BBB-a na jedan dan postala policijska država: Privedeno 40 navijača, u zatvoru skoro završili i igrači Dinama!

Foto: Screenshot; Volksrant, Twitter@robbyburg

NIZOZEMSKA policija prvo je na aerodromu u Eindhovenu privela 15 navijača Dinama koji su tamo došli letom iz Budimpešte, zato što nisu imali ulaznice (vaučere) za utakmicu PSV - Dinamo, nakon čega je sat vremena prije utakmice privela njih još devet, od kojih je petoricu pustila.

> Nizozemska policija trenira strogoću: Evo kilometarskog popisa prijetnji i zabrana    navijačima Dinama

> "Zloglasni hrvatski huligani zvani Bad Blue Boys, ne smiju i Eindhoven"

Nakon utakmice policija je izvjestila kako je ukupan broj privedenih 40, od čega su gotovo svi navijači Dinama, koji su umjesto na stadionu završili u "stanici"  zbog raznih razloga: Zbog već spomenutog neposjedovanja vaučera ili zato što nisu imali identifikacijske isprave, ali i zato što imaju zabrane pristupa utakmicama, ali ne samo od strane hrvatskih vlasti, nego i ako se nalaze na Dinamovoj crnoj listi!

Nizozemska policija tako se stavila u službu Mamićevog kluba i općenito je pretjerala s revnošću i lovom na vještice koje su umjesto metle imale Dinamove grbove, da su, kako javlja BBC, oko podneva u gradu presreli igrače Dinama koji su bili u šetnji i sve ih legitimirali.

Represija je krenula već jutros na aerodromu, ali s obzirom da u zračnoj luci nema dovoljno velike "pritvorske jedinice" za tako veliki broj osoba privremeno lišenih slobode, privedeni hrvatski navijači odvedeni su u policijsku postaju u centru, gdje su ih do završetka utakmice zadržali zbog straha od izazivanja nereda.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općenito, Eindhoven je bio pod nevjerojatnim policijskim nadzorom zbog BBB-a. Nizozemski novinar ističu kako ne pamte da je centar grada ikad bio tako preplavljen policijskim snagama.

Pretvaranje Eindhovena u policijski grad, zbog čega su brojni Nizozemci negodovali, isplatilo se čuvarima reda, jer pored toliko sigurnosnih prstenova, ako je jedan slučajno i propustio kojeg BBB-a, detektirao ih je i priveo sljedeći. To se dogodilo s još jednim društvom Dinamovih navijača koji su nekako zaobišli kontrole na aerodromu i ulazu u grad, ali ih je u centru policija primjetila, pa su sva četvorica također završila u pritvoru, zbog "kršenja pravila sigurnosti neposjedovanjem ulaznica i mogućnošću ulaska u sukobe s domaćim navijačima."

Sat vremena prije početka utakmice, u blizini stadiona uhićeno je još pet navijača Dinama, koji također nisu imali ulaznice, ali su dolaskom u policijsku postaju uspjeli dokazati kako imaju vaučere, pa su ipak pušteni.

Nekoliko "marica" još tijekom jutra okružilo je kafić "De Aftrap" u kojem se navijači PSV-a okupljaju prije utakmica, jer su strahovali da BBB-i ne pokušaju napad na okupljalište suparnika, a na samom stadionu bio je zatvoren kafić "1913".

Trgovine su se iznimno danas ranije zatvorale, a bila je zabranjena prodaja i konzumacija alkohola u krugu stadiona. Isto tako, policija je najavila da će oštro kazniti one koji prodaju svoju ulaznicu hrvatskim navijačima.

Dinamo je na takmici bodrilo 117 navijača koji su ishodili vaučere za gostovanje u Eindhovenu, a nizozemska policija očekivala je oko 400 Boysa koji nemaju ulaznice.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara